За реформи й проти сепаратизму

За реформи й проти сепаратизму

Обіцяти регіонам незалежність стало надзвичайно популярним виборчим прийомом. Проте майже всі, хто включає до своїх програм децентралізацію влади, навіть не замислюється над тим, що насправді означає це поняття. Натомість відповіді на питання пропонує «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, яка декларує лише те, що може виконати.

Переговорами Кремль не зупинити

Переговорами Кремль не зупинити

«Володимир Путін намагається представити те, що відбувається в Україні, так, ніби там воюють українці проти українців, ніби це громадянська війна, яка є винятково внутрішньою справою України. І, на жаль, Путін досяг успіхів у цій справі, — заявив третій Президент України в інтерв’ю австрійському журналу Profil, яке публікує «Інопресса».

Рада Мебіуса

Рада Мебіуса

У 1988 році в СРСР було екранізовано твір американського письменника Арміна Дейча «Метро, яке зветься Мебіус» (A SubwayNamedMoebius), написаний у 1950 році. Сюжет твору побудований на такому математичному явищі, як стрічка Мебіуса. Вона являє собою перекручену вісімку: потрапити з однієї точки цієї поверхні в будь-яку іншу можна, не перетинаючи краю.

Не одними помідорами ситі

Не одними помідорами ситі

Учора Верховна Рада збиралася на позачергове засідання задля прийняття антикорупційних законів. Під будівлею парламенту нардепiв чекали активісти з 200 кілограмами помідорів — для тих, хто провалить важливе голосування.

Всі статті рубрики