Домовилися?

Домовилися?

Одним із пунктів Мінських домовленостей був і обмін полоненими за формулою «всіх на всіх». Уповноважена Президента України з питань врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко ще в п’ятницю зазначила, що цей обмін триватиме максимум тиждень. Попри це, станом на вчора було відомо лише про 10 бійців, звільнених у п’ятницю, і 15 бійців — у неділю. Сталося це стараннями групи професійних перемовників на чолі з генерал-полковником запасу Володимиром Рубаном, який від початку протистояння постійно займається обміном заручників.

«Беркут» прилітає на світанку

«Беркут» прилітає на світанку

Учора вранці до будинку Єлизавети Богуцької у Сімферополі увірвалися невідомі, які вилучили ноутбуки, комп’ютери, флешки, а також відеореєстратор з її автомобіля. «Чоловік (Богуцької. — Авт.) повідомив, що в будинку шукали зброю, наркотики і літературу, але не думаю, що в неї в будинку була мусульманська релігійна література.

Чотири дні на війні — і вічна пам’ять

Чотири дні на війні — і вічна пам’ять

Відтепер у столиці є своя Алея Героїв. Київська міська держадміністрація прийняла рішення облаштувати на Лук’янівському військовому цвинтарі алею в пам’ять про бійців, що загинули під час воєнних дій на сході. «Саме там відбуватимуться траурні заходи за бійцями», — повідомив секретар Київради Олексій Рєзніков. Щоправда, як розповіли «УМ» у Київському військовому комісаріаті, загиблих тут ховатимуть лише за бажанням родичів.

Дорогий телефон

Дорогий телефон

У наш час, коли мобільник (а часто й кілька одразу) є неодмінним атрибутом сучасної людини, від першокласника до пенсіонера, старий і добрий стаціонарний апарат у багатьох квартирах потроху стає раритетом. Тих же, хто ще зберігає вірність традиції, невдовзі чекає не надто приємний сюрприз — із 15 вересня Національна комісія зв’язку та інформації підвищує тарифи на послуги фіксованого зв’язку.

Малюнок для солдата

Малюнок для солдата

Акції для збору коштів на потреби бійців АТО останнім часом набувають особливої популярності та розмаїтості форм. Цими вихідними столичний Хрещатик став місцем проведення благодійного ярмарку-марафону «Єдність-фест», кошти з якого будуть перераховані на реабілітацію та протезування українських бійців, поранених у зоні АТО, а також на допомогу дітям загиблих солдатів.

Файне-«вайфайне»

Файне-«вайфайне»

Два роки тому міська рада файного міста Тернопiль разом iз комунальним підприємством «Тернопіль Інтеравіа» забезпечили бездротовим безкоштовним інтернетом усі парки обласного центру. Незабаром же Wi-Fi, схоже, охопить і всі вулиці мiста, якими ходять тролейбуси, оскiльки за «інтернетизацію» своїх машин узялося комунальне підприємство «Тернопільелектротранс».

Перемир’я: ті ж самі граблі...

Перемир’я: ті ж самі граблі...

Уже четверту добу на Донбасі нібито триває режим припинення вогню. Відповідний наказ зупинити вогонь, починаючи з 18.00 5 вересня, начальнику Генштабу ЗСУ дав Президент України Петро Порошенко. Таке рішення Верховний головнокомандувач ухвалив після підписання в Мінську протоколу про припинення вогню на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації мирного плану Президента України та ініціатив президента РФ.

Всі статті рубрики