Говоримо українською

Говоримо українською

Переселення, нехай і вимушене, із зони АТО посприяло не тільки можливості тим, кого так довго політики ділили на «схід» і «захід», подивитися один одному у вічі й позбавитися багатьох стереотипів, а й організувати своєрідний культурний обмін.

Із любов’ю до ближнього

Із любов’ю до ближнього

Що не кажи, а в суспільстві досі зберігається насторожене ставлення до переселенців зі сходу, хоча більшість людей залишають свої домівки не від доброго життя. Звичайно, у кожного свої стереотипи мислення і життєві програми, та й, чого гріха таїти, самі гості часто дають приводи для нарікань, однак це, швидше, винятки, ніж загальна тенденція.

Патріотами не народжуються

Патріотами не народжуються

В Інни довге руде волосся. Вітер ніжно роздуває його по її тендітних дівочих плечах. За кілька хвилин нашої розмови помічаю, як біля неї в’ються хлопці. Ще б пак, важко стриматися, щоб не піддатися чарам справжньої Лореляй. Та, здається, луганська дев’ятикласниця Інна Лисенко ще цього не розуміє. Її серце вже пізнало першу закоханість.

На вiвтар вiйни

На вiвтар вiйни

Наступ українських силовиків на сході, хоч і з великими труднощами, але триває. Після взяття Дебальцевого та Авдіївки наші війська зосередили увагу на Ілловайську та Первомайську. Успіхи наших військ дали можливість розв’язати проблему заблокованих бойових підрозділів.

Чорна дiра сходу

Чорна дiра сходу

На війні — свої закони, каже приказка. Однак і в час війни не варто забувати про дотримання загальнолюдських прав. Хоча якраз із цим на сході України зараз найбільші проблеми. Жорстокого поводження, утисків, катувань зазнають і громадяни, безпосередньо не причетні до бойових дій, і журналісти, і незалежні спостерігачі.

Пiд «Мухою»

Пiд «Мухою»

Не встиг Львів прийти до тями після обстрілу будинку мера з протитанкового гранатомета «Муха», як така ж інформація надійшла і з курортного містечка Бердянськ на Запоріжжі. Під обстріл невідомих цього разу потрапила будівля Служби безпеки України.

Захист для захисникiв

Захист для захисникiв

Питання забезпечення українських вояків у зоні АТО якісним захистом допоможуть вирішити голландці. Днями представники голландської компанії Tencate, яка спеціалізується на виготовленні бронежилетів та інших видів військового спорядження, перебуваючи в Сумах, висловили готовність постачати в Україну бронежилети не нижче 5-6-го рівнів захисту та кевларові каски.

Всі статті рубрики