Логістика для АТО

Логістика для АТО

Жителі Тернопільщини вже відправили на схід України тонни продовольства та необхідних для нашої армії речей, і активність людей у цій справі з кожним днем тільки зростає. Відтак вона вийшла на новий організаційний рівень — у Тернополі відкрився перший в Україні єдиний логістичний центр допомоги українській армії, ініціаторами створення якого стали активісти Об’єднання заради громади «Ядро» (про нього «УМ» свого часу вже писала).

Маленькi заручники великої пiдступностi

Маленькi заручники великої пiдступностi

Групу дітей з інтернату Луганська, яких напередодні викрали терористи, вже повернули до України, повідомили у прес-службі Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської. Як стало відомо, 62 дітей iз луганського сиротинця віком до трьох років у супроводі головного лікаря та 20 працівників закладу бойовики під збройним примусом намагалися вивезти в бік кордону РФ.

Дивна «Муха»

Дивна «Муха»

Відголоски війни на сході, схоже, докотилися і до спокійного західного Львова. На вихідних, коли мер Львова Андрій Садовий iз родиною відпочивав у Карпатах, його будинок був обстріляний iз протитанкового гранатомета!

Знайти всіх

Знайти всіх

Аварія літака «Боїнг-777» сталася внаслідок ракетного вибуху. Це підтвердили перші результати розшифровки інформації «чорних скриньок», які оприлюднила міжнародна агенція CBS News iз посиланням на експертів, задіяних у комісії з вивчення причин авіакатастрофи.

З камери — на камеру

З камери — на камеру

Як і варто було очікувати, Воронезький обласний суд відмовився відпустити полонену українську льотчицю Надію Савченко під заставу в півмільйона рублів та гарантії українського консула. Формальною підставою стало те, що у Надії немає постійного місця проживання в Росії. Найближчим часом її можуть перевезти до Московського СІЗО Лефортово, де з травня утримують українського режисера Олега Сенцова, правозахисника Олександра Кольченка та ще двох затриманих у Криму активістiв.

Вигнання «Біса»

Вигнання «Біса»

Схоже, в бойовій операції на сході, яка отримала назву АТО, довгоочікуваний перелам. За ці вихідні сили АТО здійснили потужний прорив iз півночі на південь, зайнявши міста Дебальцеве, Шахтарськ, Торез, і вийшли на околиці Сніжного. Одночасно з цим відбулося оточення угруповання бойовиків у Горлівці. «Перспективи ДНР тепер iз кожною годиною стають усе примарнішими і примарнішими. Незважаючи на похвальну диверсійну підготовку «Біса» та його «сидіння» в Горлівці», — так прокоментував ці події один з експертів Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець.

Смертоносна «дев’ятка»

Смертоносна «дев’ятка»

Приблизно о 9:40 ранку минулої суботи на вулиці Сумській, 46, у Кременчуці — неподалік від місця проживання — пострілом у груди з вогнепальної зброї було смертельно травмовано міського голову Олега Бабаєва.

Всі статті рубрики