Це наша земля!

Це наша земля!

На Прорізній, 2 Державний комітет зв’язку та інформатизації, на Хрещатику магазин одягу LTB, Мінагрополітики і телеграф, на вулиці Городецького консерваторія, магазини елітного одягу Helen Marlen2 і Saint Tropez, на вулиці Інститутській Жовтневий палац, на Майдані Главпоштамт, на Європейській площі Український дім, на вулиці Грушевського Парламентська бібліотека та Академія наук України — ці всі приміщення в обідню пору в четвер були в руках активістів Майдану.

Переміна місць

Переміна місць

Почати хотілось би з цитати. Розлогої, але необхідної. Автор — Дмитро Корчинський — персона дуже неоднозначна, що не заважає йому бути влучним і доречним. «Припустимо, що Януковичу вдасться розігнати Майдан. Але потім доведеться знову розганяти повстанців, які отаборяться на Михайлівській площі.

Живий щит

Живий щит

Масові повстання проти силовиків, які почалися у вівторок увечері, перекинулися із Західної України на центр. У середу увечері незадоволені владою громадяни захопили будівлю Житомирської облдержадміністрації. Люди розбивали вікна і ламали вхідні двері, після чого закидали коктейлями Молотова будинок обласного управління міліції на Старому бульварі.

ЗАЯВИ

ЗАЯВИ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Український повстанче, в бою не відступай!

Український повстанче, в бою не відступай!

Узагалі–то жовті прапори здавна є загальноприйнятим міжнародним позначенням наявності чуми. Учора бійці «Беркута» та спецпідрозділів СБУ, які розстрілювали Майдан бойовими набоями із щонайсправжніших автоматів Калашникова (судячи з фото, це були АКС–74), мали на рукавах саме жовті пов’язки.

Дорогою в потойбіччя

Дорогою в потойбіччя

Коли в середу по обіді Президент Янукович оголосив 20 лютого в Україні днем жалоби, але водночас продовжив стягувати до Києва силовиків і провадити «антитерористичну» кампанію, одна наша колега з гірким сарказмом припустила: це щоб відразу відспівувати і тих, хто загинув учора, й тих, кого вб’ють завтра?

«У вас ніч на пограбування. Беріть все, що хочете»

«У вас ніч на пограбування. Беріть все, що хочете»

19–го лютого ввечері з боку Європейської площі по вулиці Трьохсвятительській піднімається чоловік. Замурзані сажею молоденькі ВВ–шники зі щитами розступаються. На чоловікові немає лиця, в очах сум і розпач. Питаю, яка там атмосфера, що бачив. Незнайомець із Європейської виявляється працівником Музею історії Києва, що розташований на четвертому і п’ятому поверхах в Українському домі.

Всі статті рубрики