Скарби трьох лавр

Скарби трьох лавр

Експозиція «Скарби Святих лавр України», що вiдкрилася в Музеї історії Києва, приурочена до 1025–ліття хрещення Київської Русі. Близько сотні унікальних предметів прибули сюди з трьох лавр: Києво–Печерської, Почаївської та Святогірської.

Шістнадцята «Щука»

Шістнадцята «Щука»

Бойову субмарину зі складу Чорноморського флоту виявили водолази Кримського республіканського Чорноморського центру підводних досліджень під час нещодавніх планових обстежень району Чорного моря поблизу мису Тарханкут.

Спіймаю «коня» на ходу

Спіймаю «коня» на ходу

Прокуратура Тернопільської області передала до суду акт обвинувачення у кримінальному провадженні щодо організованої злочинної групи, яка знайшла оригінальний спосіб викрадання чужого майна. Як повідомили «УМ» у прес–службі прокуратури, нападники наловчилися обкрадати вантажні фури на ходу.

Шевченкові абітурієнти

Шевченкові абітурієнти

Найбільше абітурієнтів побажали вчитися в одному з найстаріших університетів країни — Київському імені Шевченка: у приймальну комісію цього вишу подали документи 22 429 випускників. Такі дані, пише УНІАН, подає прес–служба Міністерства освіти та науки.

Над Прикарпаттям — іноземний десант

Над Прикарпаттям — іноземний десант

Зi Львівщини, де 8 липня в рамках програми міжнародної військової співпраці «Партнерство заради миру» розпочалися українсько–американські командно–штабні навчання «Репід Трайдент–2013», бійці аеромобільних підрозділів країн–учасниць переберуться на Прикарпаття.

Страшне перо не в Гусєва

Страшне перо не в Гусєва

Позавчора юрба з приблизно десяти осіб, вигукуючи «Слава Україні!», «Героям слава!», «Слава нації», організовано підійшла до офiсу редакції «Московского комсомольца» («МК»). Обличчя чоловiків були закритi медичними масками.

Байка про байкера

Байка про байкера

Повідомлення низки засобів масової інформації про те, що глава Української греко–католицької церкви буцімто став байкером і приєднався до членів одного з українських байкерських клубів у польському містечку Гурово–Ілавецькому, виявилося недостовірним.

Козацьке «корiння» Ступки

Козацьке «корiння» Ступки

Пам’ятник легендарному українському акторові встановлять на території Національного заповідника «Хортиця». Ініціаторами виступили департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації, Національний заповідник «Хортиця» та обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії.

Дивлюсь я на Київ, хоч можу i впасти

Дивлюсь я на Київ, хоч можу i впасти

Найвідоміший столичний оглядовий майданчик, що неподалік Маріїнського палацу та Верховної Ради, відомий приголомшливим краєвидом на Лівий берег, частково закрили. Причиною обмеження проходу став зсув ґрунту за кілька метрів від майданчика.

Всі статті рубрики