Самозакохані красені

Самозакохані красені

Упродовж року тисячі туристів з усіх куточків держави чекали, допоки одне з семи чудес України — Долина нарцисів поблизу міста Хуст — нарешті розквiтне. Через спеку це сталося на чотири дні раніше, ніж зазвичай.

Трохи зачекайте

Трохи зачекайте

Гори сміття, немає туалетів і нашестя пацюків — з таким видовищем зiткнулися кияни, які вирішили відкрити пляжний сезон. «Комунальники зовсім не готові до купального сезону, тому і перенесли його на 30 травня!» — обурюються інтернет–користувачі.

Альтернативне сонце

Альтернативне сонце

Ставки, зроблені в останні кілька років на створення вітрових електростанцій та вирощування енергетичної верби, поки що суттєво не вплинули на виробництво альтернативної енергії в масштабах Івано–Франківщини. Тому, за оцінками місцевих фа­хівців, нині ефективніше переорієнтовуватися на електроенергію, добуту за допомогою небесного світила.

Двічі пощастило

Двічі пощастило

Дитину, яка впала з 25–метрової висоти, врятували гілки дерев, які пом’якшили падіння. За щасливим збігом обставин, свідками події стали працівники «швидкої допомоги», які вже через хвилину надали дівчинці невідкладну допомогу. А опісля дуже швидко доправили в реанімаційне відділення дитячої обласної лікарні в Миколаєві.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Скинемося по 50 копійок для чиновників?

Скинемося по 50 копійок для чиновників?

Депутат від Партії Регіонів Євген Морозенко, автор «комунального» законопроекту, нещодавно поданого до Верховної Ради, пропонує брати з власників квартир додатково по 50 копійок за кожен квадратний метр житлової площі. Тобто мешканцям стандартної однокімнатної квартири доведеться платити на 25 грн. більше, за двокімнатну — на 30 гривень і на 40 грн. — за трикімнатну. Експерти запевняють, що з прийняттям закону суми збільшаться, оскільки підсумковий розмір платежу будуть затверджувати місцеві ради. Євген Морозенко переконує у пояснювальній записці до свого законопроекту: «Коштів на утримання житлового фонду не вистачає. Будинки занедбані, інженерні мережі зношені. Нормами діючого законодавства не передбачено залучення додаткових коштів на утримання і ремонт житла за рахунок інших джерел фінансування, а тому пропонується внести до них відповідні доповнення» . Депутат пропонує перераховувати додаткові гроші на спеціальний амортизаційний депозитний рахунок і направляти тільки на ремонт будинків та прибудинкових територій.

Десант у Юлину квартиру

Десант у Юлину квартиру

Як відомо, згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 2011 року, з Юлії Тимошенко мають стягнути начебто заподіяні нею матеріальні збитки НАК «Нафтогаз України». Однак згодом з’ясувалося, що брати немає чого. З усіх статків за екс–Прем’єром значилася лише скромна двокімнатна квартира площею 50 квадратних метрів у старому будинку–«сталінці» в Днiпропетровську. Це житло розташоване у престижному районі на центральному проспекті Карла Маркса. Пізніше просочилася інформація, що колишню квартиру Юлії Володимирівни реалізували на аукціоні. А от про нового власника — ні пари з вуст.

Вгамуйся!

Вгамуйся!

Черговий вихід на публіку одного з авторів так званого «мовного» законопроекту вкотре завершився його публічним присоромленням. Як і попереднього разу, коли в нардепа запустили два пакети з фекаліями, вчора інцидент знову стався під час прес–конференції Вадима Колеснiченка на мовну тематику.

На довірі до лікаря

На довірі до лікаря

Відтепер важкохворі українці в прямому розумінні зможуть зітхнути з полегшенням. Після багаторічних дискусій уряд таки видав постанову, якою спростив процедуру надання знеболювальних препаратів тяжкохворим. Як ідеться у повідомленні Департаменту інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабміну, раніше процедура використання певних лікарських засобів та виписування на них рецептів була надто складною і тривалою. А віддаленість лікувального закладу від пацієнта, особливо в сільській місцевості, значно ускладнювала отримання пацієнтами своєчасних і в достатній кількості знеболювальних засобів.

Всі статті рубрики