Війна з каменем

Війна з каменем

Уже вдруге у Молодіжному парку безслідно зник пам’ятний знак воїнам Української повстанської армії, встановлений патріотично налаштованими ентузіастами двадцять років тому. Як повідомив народний депутат, голова Харківського відділення ВО «Свобода» Ігор Швайка, камінь iз пам’ятним написом вивезли за допомогою важкої техніки, оскільки на землі залишилися сліди від трактора чи екскаватора.

300 доларів за штрейкбрехера

300 доларів за штрейкбрехера

Чи не єдиний ще донедавна опозиційний телеканал і далі лихоманить. Більшість програм досі не виходять в ефір. Хоча звинувачувати у цьому творчий колектив, який вимагає не так уже й багато — прозорого рішення щодо нових власників — навряд чи можна. Оскільки новий гендиректор Артем Шевченко і далі вперто відмовляється вести будь–які перемовини із «заколотниками», ще в п’ятницю страйкарі закликали колег з інших медіа підтримати їх.

Як медом помазано

Як медом помазано

Наростає напруга навколо проведення ХХХХІІІ Міжнародного бджільницького конгресу «Апімондія», що стартує в Україні наприкінці вересня. Не встигли легітимні громадські організації, які вибороли офіційне право на проведення міжнародного конгресу, підписати Меморандум про співпрацю та створити оргкомітет фестивалю, як псевдооргкомітет під керівництвом Тетяни Васильківської та її родини провів черговий несанкціонований з’їзд, на якому навів власні порядки.

Політчинник для Пінзеля

Політчинник для Пінзеля

В арт–галереї тернопільського торгово–розважального центру «Подоляни» урочисто відкрилася виставка творів знаменитого Іоана–Георга Пінзеля з фондів обласного краєзнавчого музею, якими нещодавно захоплювалися відвідувачі паризького Лувру. Втім у Тернополі захід, організований за підтримки обласної державної адміністрації, викликав не фурор, а швидше, скандал.

На атлета по міліціонеру

На атлета по міліціонеру

«Я біжу за Бостон» (I run for Boston) — саме під таким девізом пройшов IV Київський міжнародний марафон, у якому взяли участь понад дві тисячі атлетів із 40 країн світу, повідомляє Київміськдержадміністрація. Маршрут пробігу пролягав центральними вулицями столиці, старт і фініш — на Михайлівській площі.

Клюй «клюнув»

Клюй «клюнув»

Одним лише виключенням iз панівної Партії регіонів неприємності для тепер уже колишнього міського голови Олега Клюя не завершились, що, власне, і прогнозувала «УМ». Минулий тиждень перетворився для нього на суцільну чорну смугу, бо до крайнього партійного стягнення додались начебто інфаркт і лікарняний, вимушена добровільна відставка «за станом здоров’я», за яку, до слова, проголосували майже всі депутати міськради, і, насамкінець, — затримання правоохоронцями 27 квітня в момент отримання хабара від місцевого підприємця.

Свою газету — в кожну школу

Свою газету — в кожну школу

Юнаки та дівчата охоче демонстрували компетентному журі вміння талановито розкривати на сторінках газет найбільш інтригуючі й болючі теми сучасного суспільства. Головну перемогу в номінації «Кращі медіа XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа» отримала газета «Маріїнські відомості» одеської Маріїнської гімназії.

Всі статті рубрики