По мандату — заднім числом?

По мандату — заднім числом?

Влада прагне витіснити з парламенту ще одного дієвого опозиціонера, і діє навіть нахабніше, ніж у випадку з Сергієм Власенком. Цього разу під приціл Феміди потрапив мандат голови київського осередку «Батьківщини» Юрія Одарченка. Завтра Київський окружний адміністративний суд розглядатиме позов мешканця Донецька, такого собі Сергія Горбатого, який звинувачує Одарченка в тому, що у 2012 році на момент реєстрації народним депутатом він, порушуючи закон, мав бізнес, був членом правління донецької фірми ВАТ «Донецьк–Аква», — отже, сумісником. Як доказ до позовної заяви додали протокол загальних зборів товариства, де зафіксовано введення БЮТівця до складу правління. Тож позивач вимагає зобов’язати Центрвиборчком скасувати реєстрацію, позбавити депутатських повноважень, вилучити посвідчення депутата і зареєструвати наступного за списком фракції нардепа. А ним може стати голова миколаївської організації «Фронту змін» Вадим Меріков.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Транспортний колапс головного мозку

Транспортний колапс головного мозку

Напередодні запланованого мітингу опозиції в Харкові з’явилася інформація про те, що влада готує опозиції великий провокаційний сюрприз. Як повідомив у своєму блозі голова обласної організації «Батьківщини» Арсен Аваков, мер Геннадій Кернес планує найняти бригаду молодчиків, які вночі напередодні акції «Вставай, Україно!» підірвуть пам’ятник Леніну на майдані Свободи. Йдеться саме про той монумент пролетарському вождю, за який харківський міський голова не так давно в ефірі політичного шоу обіцяв відірвати руки і ноги всім, хто бодай пальцем зачепить місцеву «історичну пам’ятку».

Синдром «політдебілізму»

Синдром «політдебілізму»

У суботу під час чергового етапу акції «Вставай, Україно!» в Полтаві відбулися наймасовіші після Помаранчевої революції хода та мітинг опозиційних сил. Хоча на контрольованих облдержадміністрацією та мерією міста сайтах з’явилися повідомлення про те, нібито опозиції вдалося зібрати лише«приблизно 900 осіб», а обласна міліція нарахувала «близько двох тисяч» протестувальників. Насправді ж у колоні, яка пройшла від пам’ятника Шевченку до Театральної площі, налічувалося не менше п’яти тисяч людей.

Всі статті рубрики