Іспит Харковом

Іспит Харковом

Минув місяць, як опозиційні партії оголосили початок загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!». Марші протесту пройшли в дев’яти областях та Києві й були прийняті схвально, що й не дивно з огляду на їх проведення в базових регіонах опозиції. Про перший вияв активного спротиву акції стало відомо вчора. Місцева влада Харкова вирішила через суд обмежити виступ «Вставай, Україно!», запланований на сьогодні. Намір заборонити ходу центральними вулицями міста у мера Геннадія Кернеса аргументували можливим «транспортним колапсом».

Подвійний Хидирлез

Подвійний Хидирлез

Розлам по лінії Меджліс—Радмін Криму ще більше поглибився. Нагадаємо, першим виявом розриву співпраці цього року стала незгода Мустафа Джемілєва й Анатолія Могильова щодо відзначення чергових роковин депортації кримських татар 18 травня. Мустафа–ага обстоює традиційні форми, себто велелюдним мітингом–реквієм на центральній площі Сімферополя, як і раніше упродовж останніх двох десятиріч, має заправляти Меджліс. Натомість пан Могильов наполягає на урядовому сценарії акції, до того ж із залученням затятих «антимеджлісівців» із провладної Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України. На публічному рівні розбіжності посилила емоційна полеміка у пресі — мовляв, все одно буде по–нашому. Цей тон і ознаки протистояння тепер докотилися до планування Хидирлезу–2013 — кримськотатарського свята землеробства, родючості й достатку. Ще торік Джемілєв і Могильов на цьо­му святі сиділи поруч за одним столом зі смаколиками, а тепер, як видно, влада намагається всіляко усувати Меджліс з офіційної політики.

Голосний контроль

Голосний контроль

Автор скандального плаката про бабу, яка переписала хату на кота, бо її внук зібрався голосувати за «Регіони», Максим Голосний та народний депутат від партії «УДАР» Сергій Каплін створили антикорупційний інтернет–портал, який запустять найближчим часом. Як повідомили організатори на вчорашній прес–конференції, головна ідея проекту — перевірка співвідношення декларованих доходів та майна керуючого складу правоохоронних органів. Також Каплін і Голосний хочуть сформувати єдину базу нечесних чиновників, співробітників силових органів і політиків, які відмовляються декларувати свої доходи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики