Платна масовка революцію не зробить

Платна масовка революцію не зробить

Цього мітингу в Києві чекали. Від його масовості залежав висновок, чи може опозиція після виборів зібрати критичну масу людей на ключову маніфестацію, чи ні. Відповідь виявилася негативною. Вчора під Верховну Раду наполягти на своєму праві обирати міську владу вже цього року (конкретно — 2 червня) прийшло близько 5–7 тисяч осіб.

Криза протестного руху була дещо змазана антуражем, за умов якого масовка була затиснута у вузький простір на вулиці Грушевського між комітетами ВР, самим будинком парламенту та готелем «Київ». Далебі, на маніфестації й близько не було тих 20 тисяч осіб, про які говорили організатори з ВО «Свобода». Більшу частину масовки становили оплачені прапороносці та «майданарбайтери» тих партій, які прагнули показати свій вплив на вирішення питання щодо призначення виборів у Києві в червні 2013 року. Аби справити вирішальний вплив на владу, цього, на жаль, недостатньо.

Суд за склом

Суд за склом

Цими днями Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ розглядає касаційні скарги одразу за двома справами екс–глави МВС Юрія Луценка. Учора суддівська колегія на чолі з виконувачем обов’язків голови Вищого спецсуду Станіславом Міщенком розпочала розгляд скарги на вирок по справі щодо святкування дня міліції і виділення квартири водію Луценка, яким його засуджено до чотирьох років «колючки» з конфіскацією майна (адвокати екс–міністра припускали, що рішення суд ухвалить не раніше середи).

Провалений Київ

Провалений Київ

Резонансні законопроекти ВР про призначення київських ­виборів і зниження пенсійного віку для жінок учора були провалені.

В Партії регіонів ще зранку сказали, що голосуватимуть за «столичну» постанову лише після рішення Конституційного Суду, який має розтлумачити деякі норми закону про місцеві вибори. Але в опозиції сподівалися на торжество закону.

Всі статті рубрики