У світлі Міньйона

У світлі Міньйона

В Україні з офіційним візитом побував Генеральний секретар Парламентської Асамблеї Ради Європи Жан–Клод Міньйон. Він зустрівся з Президентом Віктором Януковичем, Головою ВР Володимиром Рибаком, керівниками опозиційних фракцій Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком, донькою ув’язненої екс–Прем’єрки Євгенією Тимошенко, а також дружиною ув’язненого Юрія Луценка Іриною. В ході зустрічей чільний європарламентар закликав українську владу без вагань проводити реформи, зокрема конституційну, судову, реформу правохоронних органів, чого вимагає ЄС. Для цього слід активізувати співпрацю з органами Ради Європи, перш за все — з Венеціанською комісією. Не обійшли увагою й тему політв’язнів, яка є однією з основоположних позицій «списку Фюле», виконання яких дозволить Україні підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді.

«Урізане» повстання

«Урізане» повстання

Всеукраїнська протестна акція «Вставай, Україно!», запланована на сьогодні в Тернополі, відбудеться з певними обмеженнями — відповідно до постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 27 березня. Анонсуючи акцію на недавній прес–конференції, її організатори — керівники обласних організацій «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу» — необачно пообіцяли «постукати у двері» і самої адміністрації, і прокуратури, міліції та СБУ. В контексті останніх скандальних подій у площині важкого затяжного конфлікту між облдержадміністрацією та обласним осередком партії «Свобода», очільники виконавчої влади, очевидно, уявили собі цей «стукіт» у найгіршому варіанті. Тож обласна адміністрація, спільно з іншими згаданими установами, подала до суду позов з проханням «встановити обмеження щодо реалізації права на проведення».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Олесь Доній: Опозиція має висувати більш принципового, аніж ерудованого

Олесь Доній: Опозиція має висувати більш принципового, аніж ерудованого

Якщо в минулому скликанні ВР Олесь Доній, обраний за списком «НУНС» за квотою «Народної самооборони», мав формальні зобов’язання перед «своїми» політичними силами, то тепер він позафракційний опозиціонер у «чистому» вигляді. Він і тоді нікому не довіряв свою картку, а завжди голосував на власний розсуд, і зараз тим більше має власну позицію. В останні місяці вона — позиція — дедалі різкіша, коли йдеться про оцінки дій лідера «Батьківщини» Арсенія Яценюка. Кажуть, що іноді ця критика на руку «Регіонам». Однак Доній говорить лише про очищення та посилення опозиційних лав. Він ініціює нові форми об’єднання існуючих опозиційних фракцій та попереджає щодо програшних кроків, які дозволять Януковичу втримати владу.

Всі статті рубрики