Її зброя — витримка

Її зброя — витримка

П’ять місяців без тепла, інтернету, зручного ліжка, смачної їжі, підтримки рідних і близьких — саме в такій інформаційній і побутовій блокаді жила російська журналістка українського походження під пильним наглядом сирійських бойовиків. Нагадаємо, з жовтня 2011 року Анхар Кочнєва співпрацювала з низкою російських та сирійських видань і телеканалів, готуючи матеріали про Сирію. А в жовтні минулого року її викрали бойовики з «Вільної сирійської армії».

Як пройти до бібліотеки? Запитай у «Гугла»

Як пройти до бібліотеки? Запитай у «Гугла»

Віднедавна туристи та гості міст можуть з допомогою інтернету дізнатися, як дістатися громадським транспортом до музеїв, бібліотек, базарів та інших корисних ­місць. Опція доступна для Києва (плюс передмістя), Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Житомира, Запоріжжя, Луцька, Львова, Одеси, Полтави, Рівного, Севастополя, Харкова, Черкас і Чернігова.

Розібрали, «як об’їдки»

Розібрали, «як об’їдки»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рішення про розподіл ухвалили на нещодавньому засіданні ліцензійної комісії Держ­авіаслужби. Так, компанія «Візз ейр Україна», яка нещодавно поповнила флот третім літаком «Аеробус–320» і давно вже хотіла перебрати частину рейсів «АероСвіту» собі, отримала маршрути Донецьк—Кутаїсі та Харків—Кутаїсі. З Києва літаками лоу–косту, можливо, вже невдовзі можна буде долетіти в Дубаї, Москву та Санкт–Петербург, Бухарест, Вільнюс та Софію, повідомляє «Коммєрсант–Україна».

Щоб і не потикався!

Щоб і не потикався!

Днями правоохоронці затримали кореспондента інтернет–видання «Дорожній контроль» (ДК) Андрія Дзіндзя. За повідомленням відділу зв’язків iз громадськістю столичної міліції, хлопця взяли під варту на «підставі ухвали Святошинського районного суду для проведення за його участю процесуальних дій», оскільки він нібито ухилявся від цього і не реагував на виклики.

Усне «цвірінькання»

Усне «цвірінькання»

Вилучити зі шкільних бібліотек матеріали, які суперечать політиці керівництва країни, — саме такий наказ отримали від начальника управління та науки Зінаїди Цвірінько директори одеських шкіл під час наради в школі №117. Головна освітянка Одеси, призначена на посаду міським головою Олексієм Костусєвим у середині лютого (донедавна очолювала відділ освіти Суворовського району міста. — Авт.), заявила: «Зі шкільних бібліотек необхідно вилучити матеріали (літературу, плакати, реферати), які суперечать політиці керівництва країни. Всіх «Бандер» і «Шухевичів», які залишились від минулої влади».

Берег лівий, берег правий

Берег лівий, берег правий

Це буде друга за останні три роки спроба Фонду держмайна виставити на продаж підпорядковану вітчизняному Міністерству транспорту і зв’язку державну суднохідну компанію «Керченська поромна переправа». За деякими відомостями, самій приватизації має передувати розділ підприємства, за яким причали, вантажні термінали і пункт пропуску залишаться, як і раніше, за державою, а три нині діючі пороми — «Керченський 1», «Керченський 2» і спеціалізований «Єйськ» — відійдуть іноземному чи вітчизняному приватнику.

УПА у вільному доступі

УПА у вільному доступі

Сайт, над наповненням якого більше трьох років працювали два десятки фахів­ців, — спільний проект ЛНУ імені Івана Франка, Центру досліджень визвольного руху за участю Національного музею–меморіалу «Тюрма на Лонцького». Відтепер, увівши на своєму комп’ютері електронну адресу avr.org.ua, можна знайти архівні документи про історію ОУН та УПА. Наразі у всесвітній мережі вже понад десять тисяч копій документів, проте організатори обіцяють не зупинятися на досягнутому і поповнювати архів.

«Відколупнули» собі Каменяра

«Відколупнули» собі Каменяра

Бронзова постать Івана Франка, урочисто відкрита наприкінці минулого літа в середмісті Коломиї, як нині з’ясували слідчі прокуратури, постала не у повній красі. Прикро, позаяк кошти на спорудження монумента видатному українцю, котрий неодноразово відвідував місто над Прутом, до того ж сидів тут у криміналі як політв’язень, збирали дев’ять років. Освітяни міста, аби прискорити цей процес, навіть переказали на спорудження пам’ятника свій скромний одноденний заробіток.

Клинок для кореспондентки

Клинок для кореспондентки

56–річна Валентина Васильченко, відома своїми критичними матеріалами, отримала поранення правої ноги. Напад на кореспондентку «Вечірніх Черкас» стався на перехресті вулиць Котовського та Ільїна, коли вона поверталася додому. «Я відчула різкий біль у нозі, наче вогнем обпалило, а потім побачила кров. У ту мить щось дзенькнуло об стіну будинку. Дивлюсь, а туди відрекошетив клинок», — пригадує пережите пані Валентина. І додає, що такий клинок бачила тільки по телебаченню: довжина леза з півметра, ширина в долоню, а саме лезо — наче бритва.

Шукав правду з… ножем

Шукав правду з… ножем

11 березня в центрі Донецька озброєний ножем 31–річний житель Макіївки захопив у заручниці 23–річну співробітницю кредитної спілки «Альянс Україна». Як уже писала «УМ», нападник вимагав від адміністрації спілки або виплатити йому, згідно з договором, 50 тис. гривень, або ж повернути суму застави у розмірі 3,5 тисячi гривень. У випадку невиконання його умов погрожував фізичною розправою.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики