Там, де гайдамаки ножі святили

Там, де гайдамаки ножі святили

На Черкащині у славнозвісному Холодному Яру взялися приводити в порядок Гайдамацький став, який туристи відвідують по дорозі до хутора Буда, де росте тисячолітній дуб Максима Залізняка. «Нині там працює один трактор і два бульдозери. Поки що вони вигортають землю з дна ставка, а як тільки зійде сніг, ми розпочнемо вивозити її звідти нагору», — повідомив «УМ» Василь Лисий, перший заступник голови Чигиринської райдержадміністрації. За його словами, для цих робіт уже зарезервовано екскаватор і дві вантажівки.

«Сміттєві» плани

«Сміттєві» плани

На площі близько чотирьох гектарів поблизу місцевого полігону твердих побутових відходів розмістяться технологічна лінія з сортування відходів, а також автопідприємство й офісні приміщення. Потужність комплексу становитиме понад п’ятсот тисяч тонн сміття у рік. Сортування дасть можливiсть отримати близько 50 відсотків так званих корисних фракцій, які підуть у вторинне виробництво. Про ці та інші технічні деталі розповів журналістам на місці майбутнього будівельного майданчика директор республіканського підприємства «Чисте місто» Валерій Гуменюк. Майбутній комплекс, персонал якого налічуватиме 240 осіб, має бути добудований, як очікується, на початку наступного року.

Дніпропетровський Павліченко

Дніпропетровський Павліченко

На лаві підсудних у судовій справі, яка слухається в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, нагадаємо, перебувають четверо. І якщо двоє, Віктор Сукачов та Віталій Федоряк, начебто й не заперечують, що вони є саме тими терористами, то двоє iнших, Лев Просвірнін та Дмитро Рева, свою причетність до злочину не визнають.

Полковник — «на щиті»

Полковник — «на щиті»

Суд над прикарпатським журналістом, шеф–редактором сайту «Народне око» Русланом Коцабою, завершився відмовою у позовній заяві керівнику обласного підрозділу внутрішньої безпеки Державної податкової служби, полковнику Василю Строїчу щодо захисту його честі, гідності та ділової репутації. Свого часу «Народне око» оприлюднило інформацію про те, що пан Строїч, аби мати більш «героїчну» біографію для успішнішого просування по службі, підробив записи у трудовій книжці та військовому квитку.

Всі статті рубрики