Дніпропетровський Павліченко

05.02.2013

На лаві підсудних у судовій справі, яка слухається в Індустріальному районному суді Дніпропетровська, нагадаємо, перебувають четверо. І якщо двоє, Віктор Сукачов та Віталій Федоряк, начебто й не заперечують, що вони є саме тими терористами, то двоє iнших, Лев Просвірнін та Дмитро Рева, свою причетність до злочину не визнають.

Дмитра Реву навіть стали порівнювати з київськими Павліченками. На свою біду, він навчався на одному курсі з Сукачовим у Дніпропетровському Національному університеті за фахом «політологія», і вони продовжували товаришувати й надалі. «Головний доказ, який фігурує в цій справі, — телефонний дзвінок, зроблений з телефона Реви на номер Сукачова. Слідство це трактує як намагання таким чином попередити співучасника, — зазначив на спеціально скликаній iз цього приводу прес–конференції радник голови ВО «Свобода» Андрій Денисенко. — Однак з’ясовується, і в матеріалах справи є відповідні документи, що цей дзвінок був зроблений оперуповноваженим СБУ. То чому за гратами перебуває не цей оперуповноважений?».

До того ж з іншим головним фігурантом у цій справі, Федоряком, Рева не був знайомий взагалі. При цьому Андрій Денисенко звертає увагу, що слідство свідомо не допитало дуже важливого свідка по цій справі — брата одного з «дніпропетровських терористів», який начебто повністю визнає свою провину, Віталія Федоряка — Тимура, керівника одного зі структурних підрозділів прокуратури Дніпропетровської області. Мовляв, сам Віталій у своїх показах заявляв про те, що родичі у правоохоронних органах у разі чого його прикриють. Однак слідство не знайшло підстав провести обшук у приміщенні Тимура Федоряка.

Отож Андрій Денисенко заявив про своє винесення на розгляд керівництва ВО «Свобода» питання не просто про контроль над цією справою, а про повномасштабне входження у цю справу. Не виключається, що Реву візьмуть на поруки нардепи.