Полковник — «на щиті»

05.02.2013

Суд над прикарпатським журналістом, шеф–редактором сайту «Народне око» Русланом Коцабою, завершився відмовою у позовній заяві керівнику обласного підрозділу внутрішньої безпеки Державної податкової служби, полковнику Василю Строїчу щодо захисту його честі, гідності та ділової репутації. Свого часу «Народне око» оприлюднило інформацію про те, що пан Строїч, аби мати більш «героїчну» біографію для успішнішого просування по службі, підробив записи у трудовій книжці та військовому квитку.

На друге судове засідання позивач, зіславшись «на зайнятість», знову не з’явився, але повідомив письмово, що підтримує свої позовні вимоги в повному обсязі та просив розглядати позов без його участі. Зате підтримати Руслана Коцабу прийшло зо три десятки місцевих журналістів і представників громадських організацій. Після нетривалого засідання та перерви суддя Івано–Франківського міського суду Юрій Максимчин прийняв рішення про відмову в задоволенні позову Василя Строїча проти шеф–редактора сайту «Народне око».

«Це не лише моя перемога, а й журналістів Прикарпаття та й усієї України, які мене підтримали в цій непростій ситуації, — сказав «УМ» Руслан Коцаба. — Я продовжуватиму виводити на чисту воду підступних правоохоронців, котрі зробили стрімку кар’єру, зухвало нехтуючи службовою етикою та елементарними правилами моралі. Принаймні не підконтрольний владі інтернет ще дає такі можливості».