Вогники — як душі убієнних

Вогники — як душі убієнних

Понад п’ять тисяч людей минулої суботи в Києві взяли участь у вшануванні пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 років.

Акції почалися з масової траурної ходи від станції метро «Арсенальна» до Меморіалу жертв Голодомору, що поруч із Києво–Печерською лаврою. Учасники маніфестації тримали державні прапори і транспаранти з гаслами. Партійної символіки не використовували, хоча політичних активістів та лідерів було багато. Зокрема, квіти до меморіальної «Свічки» поклали Арсеній Яценюк і Микола Томенко від ВО «Батьківщина» та Олег Тягнибок від ВО «Свобода».

Скорбота у стилі диско

Скорбота у стилі диско

Полтава залишається чи не єдиним обласним центром, де досі немає бодай скромного пам’ятного знака жертвам Голодомору, встановленого від імені влади і, власне, від Української держави. Про цю ганьбу з болем у серці говорили учасники громадянської панахиди, що відбулася у Полтаві. Після виступів ветеранів, науковців, опозиційних депутатів під звуки метронома, що сповіщав про загальнонаціональну хвилину мовчання, більше півтисячі людей схилили голови, а потім жалобною ходою, яку очолювали священики, вирушили до Святоуспенського собору УПЦ Київського патріархату. Там молебень за упокій душ убієнних голодом відправив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Не скальпель, а «блискавка»

Не скальпель, а «блискавка»

В одній із харківських клінік днями було зафіксовано новий вітчизняний рекорд: лікар вищої категорії Андрій Коваленко видалив пацієнтці катаракту всього за 1 хвилину 56 секунд. «Сьогодні це найкращий результат у країні, — повідомив представник Книги рекордів України Ігор Підчибий. — Попередній рекорд, 2 хвилини 37 секунд, було встановлено у Дніпропетровську і, що цікаво, теж Андрієм Володимировичем. Тобто цього разу він перевершив самого себе. Але поки що не зміг «побити» досягнення японського колеги, який раніше провів аналогічну операцію за 1 хвилину 29 секунд і потрапив до Книги рекордів Гіннесса».

Зима iде — тепло несе

Зима iде — тепло несе

Гідрометцентр прогнозує потепління на всій території України. Сьогодні–завтра денна температура в центральних, східних та північних областях — 3–5 градусів зі знаком «плюс», на Західній Україні та в південних областях — до 7–9 градусів. В останнi два днi листопада температура на півдні та в Криму може сягнути 14 градусів тепла! У центральній Україні 29–30 листопада — 8–9 градусів тепла.

Добре, що не сер

Добре, що не сер

Незвичну картину спостерiгали лондонцi напередодні вихідних. 29–річний чоловiк, роздягнувшись догола, осідлав пам’ятник принцу Георгу, розташований у центральному районі британської столицi — Уайт­холлі. Молодик видерся на статую герцога Кембриджського, головнокомандувача британської армії (в 1856—1895 роках), i впродовж трьох годин позував на ній перед натовпом. Усі вмовляння правоохоронців злізти не допомогли.

«Небесні» лiкарi

«Небесні» лiкарi

Першим пацієнтом, екстрено еваку­йованим із райцентру Піщанка до обласної лікарні, стала жінка з патологією нирок. Гвинтокрил Мі–2 iз бригадою медиків на борту подолав відстань у 160 кілометрів за якихось півгодини. Нині хвора вже одужує після термінової операцiї. А керівництво Вінницької області думає над впровадженням регулярної «повітряної» допомоги. «З обласного центру до деяких районів — двісті кілометрів. Оперативно доставити хворих звідти можна лише повітряним транспортом. Для цього на нинішній рік в обласному бюджеті передбачено 600 тисяч гривень», — каже начальник управління охорони здоров’я і курортів області Лідія Діденко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останній вибір Малика

Останній вибір Малика

Леонід Малик звів рахунки з життям минулої неділі приблизно о 10.45, вистрибнувши з вікна туалету на третьому поверсі Кримської республіканської клінічної лікарні імені М.Семашка у Сімферополі. Свідками жахливої картини стали декілька осіб з медперсоналу закладу, розповіла «УМ» Ольга Кондрашова, начальник сектору зі зв’язків із громадськiстю кримського главку міліції. За її словами, викликана на місце пригоди слідчо–оперативна група зареєструвала трагедію в журналі єдиного обліку.

Всі статті рубрики