Як труна — то з усіма вигодами?

Як труна — то з усіма вигодами?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У номерi за 3–4 серпня «Україна молода» під заголовком «Закон проти Конституції: хто кого?» надрукувала підписане мною та київським адвокатом Володимиром Руденком звернення до Президента та Голови Верховної Ради з приводу низки невідповідностей тоді ще законопроекту Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка положенням Конституції та Європейської хартії регіональних мов або мов меншин. Як відомо, буквально через кілька днів, 7 серпня, відбулося паломництво «групи представників української інтелігенції» в Крим до Віктора Януковича, після чого Президент сумнозвісний закон таки підписав, доручивши натомість терміново розробити Державну програму всебічного розвитку і функціонування української мови. Мабуть, за принципом «і вашим, і нашим», хоча закон і державна програма поняття зовсім не тотожні, бо скільки тих програм за понад двадцять років приймалося, а потім благополучно не виконувалося або виконувалося не в повному обсязі чи залежно від виділеного фінансування, либонь, не злічити. Але суть навіть не в цьому. Адже минуло вже й 9 днів після набуття законом Ківалова — Колесніченка чинності, і 40 днів, і навіть більше, а про всебічний розвиток української мови щось не чути. Зате чути було, що на Одещині російській мові статус регіональної надали, а болгарську «забракували». А на Закарпатті ціле селище перейшло на регіональну, угорську. До рівня окремих житлово–комунальних контор проголошення мовного суверенітету, щоправда, поки не дійшло, але порушення Конституції, коли невластиві їм повноваження беруть на себе обласні та міські ради, тривають.

Дороговкази для нації

Дороговкази для нації

«Україна молода» продовжує розмову про стратегію розвитку країни. Шановані обличчя національної демократії, які входять до патріотичного об’єднання «Наша Україна», діляться своїми думками щодо політичного вибору, ідейних переконань, які їх згуртували і ведуть уперед у команді Віктора Ющенка. До вашої уваги — цитати київських та регіональних керівників об’єднання «Наша Україна».

Два обличчя Григорія Немирі

Два обличчя Григорія Немирі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Журналісти називають Григорія Немирю персональним міністром закордонних справ Юлії Тимошенко у зв’язках з міжнародними політичними колами. Але тільки поїздками за кордон та виступами з різних трибун його активність не обмежується. Останнім часом Немиря приміряв на себе мантію морального авторитета, який навчає суспільство принципам європейської демократії. При цьому, напевно, він забув, що говорив і писав раніше, коли захищав свою «антибуржуазну дисертацію» за спеціальністю «Історія КПРС». Усі ці дані є у відкритих джерелах. Іноді, зацікавившись біографією розрекламованого кандидата в депутати, варто копнути зовсім не глибоко, щоб побачити недавнє друге обличчя великого «демократа».

Одна Україна — різні світи

Одна Україна — різні світи

Виборча кампанія — це час, коли політичні партії йдуть до виборців зі своїми програмами, і люди мають визначатися, яка програма їм більше до душі. Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова 10—15 серпня провели всеукраїнське опитування і з’ясували, які саме програмні позиції визначають політичні симпатії наших виборців. Результати й висновки оприлюднили позавчора під час «круглого столу» із назвою «Вибори–2012: політичне структурування суспільства та перспективи багатопартійності в Україні».

Закон про наклеп «заклепали»

Закон про наклеп «заклепали»

У Партії регіонів перемогла «партія голубів» — учора парламентська більшість таки скасувала ухвалений у першому читанні закон про зміни до КК та КПК щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. Відповідну постанову підтримали 349 депутатів.

Всі статті рубрики