Суддi не горять

Суддi не горять

Затриманням вісьмох осіб закінчилася акція на підтримку ув’язненого Віталія Запорожця, якого звинувачують у вбивстві міліціонера Миколи Симоненка, котрий, за свiдченнями мiстян, тероризував увесь район. Позавчора друзі та соратники підсудного прийшли до Броварського міжрайонного суду, під яким влаштували перформанс: вони хотiли спалити опудало судді, яка засудила Запорожця до ув’язнення. Утім довести задумане до завершення організатори так і не змогли через втручання міліції, яка силою розігнала учасників заходу, а шiстьох iз них затримала.

Осіннє загострення

Осіннє загострення

Наметове мiстечко, яке у вiвторок розбили у скве­рi перед Луганською обл­держ­­адмiнiстрацiєю понад сотня «чорнобильців», розростається: вчора там уже стояло 12 наметів. Окрім місцевих, до протесту приєдналися ліквідатори зі Старобільська, Білокуріканого, Первомайська, Лисичанська.

Як у бойовику

Як у бойовику

Приголомшені херсонці вирішили, що в місті знімають бойовик. Насправді ж з’ясувалося, що це оперативники ГУБОЗ намагалися затримати «на гарячому» начальника обласної інспекції у справах захисту прав споживачів Олега Драмарецького. Правоохоронці мали інформацію про те, що посадовець погодився допомогти своєму другові, голові Скадовської райдержадміністрації Єгору Устинову за хабар «повирішувати справи» з одним зі столичних бізнесменів. Причому в загальній сумі Устинову і Драмарецькому пообіцяли 750 тис. доларів за сприяння у вирішенні земельних питань (імовірно, йдеться про продаж частини острова Джарилгач. — Авт.).

Замість свободи слова — прибутковість

Замість свободи слова — прибутковість

64–й Світовий конгрес газетярів та 19–й Світовий форум редакторів тривали три дні. Чи вплинув форум на ситуацію з незалежністю преси на теренах України — питання риторичне. Адже від України участь у міжнародному з’їзді взяли переважно представники провладних ЗМІ, які намагалися обходити гострі питання.

Азаров каже: готуйте шапки

Азаров каже: готуйте шапки

Учорашнє засідання уряду пройшло під знаком сезонних господарських клопотів, гарячу тему падіння гривні Прем’єр стійко ігнорував. «Дестабілізувати ситуацію ми нікому не дозволимо, — сказав Микола Янович, нарікаючи на те, що нині осінь «дуже політична». — В економічному плані ця осінь буде нічим не гірша за попередню... Ніяких підстав для апокаліптичних залякувань громадян немає». Натомість більшість месиджів, що послані були, вочевидь, не так підлеглим, як присутнім журналістам, ударили по бездоріжжю, холодних трубах i лікарнях, не готових до прийому армії грипозних співвітчизників.

Був у нас у квартирi газ...

Був у нас у квартирi газ...

До багатоповерхівки по вулиці Петра Слинька, зруйнованої позавчора потужним вибухом, уже підвозять будівельну техніку, але запрацює вона лише в понеділок. До того часу фахівці вивчатимуть характер пошкоджень і визначатимуться з комплексом необхідних робіт. За інформацією міських чиновників, у своїх квартирах теперішні безхатченки зможуть, у кращому випадку, зустріти Новий рік, оскільки на ремонт дванадцяти пошкоджених квартир, мiжповерхового перекриття і зовнішніх стін потрібно чимало часу. Наразі будівельники укріплюють пошкоджену споруду, а пізніше вставлять в усіх квартирах вибиті двері, аби уникнути мародерства. У ніч після НП охочi нажитися на чужому горі сюди не навідувалися, оскільки біля під’їзду весь час чергувала бригада співробітників МНС, правоохоронних органів, комунальників.

«Оптимізація» по–бахчисарайськи

«Оптимізація» по–бахчисарайськи

У Бахчисарайській школі №4 (до речі, найбільшій у райцентрі) паралельні класи з українською мовою навчання з’явилися ще 2001 року. Нині найчисельніший має 24 учні, а є й два по десятеро дітей. А от першачків всього семеро, хоча на початку літа надійшло одинадцять заяв від батьків. Але так трапилось, що педагог, яка мала ними опікуватись, несподівано захворіла (досі перебуває на лікарняму), тому доручили укомплектування її колезі.. А тут ще райвідділу освіти спустили план — перших класів має бути всього чотири. Виходить, український — п’ятий, зайвий, відтак не вписується у фінансування. З батьками провели відповідну роботу, і вони переписала заяви на російську мову навчання. З такою альтернативою геть не змирилася громадськість, зокрема, лідер тутешньої громадської організації «Український дім» Андрій Щекун, батько двох школярів цієї школи. Саме він зумів переконати тих, хто вагався, а ще поінформував правоохоронні органи про порушення їхніх законних батьківських прав. Саме у такий спосіб буквально за день до шкільної лінійки все–таки вдалося поновити статус кво. Проте загроза ліквідації українського класу існує. Більше того, місцева райдержадміністрація тепер намагається зробити винуватою у цій «патовій» ситуації директора школи Світлану Фурт.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики