Незалежність у костюмі... Петра І

Незалежність у костюмі... Петра І

Під час урочистостей з нагоди Днів Незалежності та Державного Прапора України керівники області й міста Полтави вихлюпнули на земляків стільки патріотичної риторики, що її вистачило б, здається, на всі роки нашої волі, разом узяті. При цьому небайдужі полтавці казали: якби ж тільки ті слова були щирими й не лунали з уст представників владної команди, яка робить найбільше для фактичного нищення тієї ж Незалежності, сіяння розбрату між українцями.

Кишені суверенітету мовою цифр

Кишені суверенітету мовою цифр

Головною соціально–економічною зміною у житті українців за роки незалежності стало те, що в країні суттєво зріс рівень бідності. Середня українська сім’я понад 50% бюджету витрачає на харчування. В країні з’явилося нове явище — бідність працюючих.

Шева й Повалій виборців не «заводять»

Шева й Повалій виборців не «заводять»

За кого й чому збираються голосувати виборці 28 жовтня? Чи стійкі вони у своїх переконаннях? Фонд «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова вчора оприлюднили результати опитування, проведеного з 10 по 15 серпня.

Продані голоси

Продані голоси

На Черкащині набирає обертів скандал із відзнятим відео, поширеним у мережі інтернет, на якому видно, як двоє чоловіків збирають паспортні дані людей у селі Будки Смілянського району. На камеру вони розповідають, що є представниками соціальної програми «Черкаський простір», і роздають ­людям соціальну допомогу. Тим часом за кадром чути голос жінки, котра каже: «Ми підтримуємо нашого кандидата Віктора Анатолійовича Тимошенка».

Через паркан

Через паркан

Резиденція «Межигір’я», в якій живе й насоло­джується небаченою для глави європейської держави розкішшю Президент України Віктор Янукович, не така вже й неприступна. Це довела журналістка й кандидат у народні депутати Тетяна Чорновіл, яка в День Незалежності проникла на територію цього обійстя, що номінально належить підставній компанії «Танталіт».

21 — бальзаківський вік

21 — бальзаківський вік

На відміну від минулого року, нинішній День Незалежності в Києві відзначали без ексцесів. Бійок зі «спецназом» не було. Рух колони опозиціонерів по вулиці Володимирській — із Софійської площі до парку Шевченка чи назад — не перепиняли.

Всі статті рубрики