Євро­прозрiння

Євро­прозрiння

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відомий у Нiмеччинi публіцист і журналіст Франк Шуманн під час телепередачі Standort Berlin презентував власну книгу «Аферистка. Справа Тимошенко», яка готується до виходу за підсумками поїздки автора до України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Марш «чорних»

Марш «чорних»

Понад два тижні тривала хода іспанських шахтарів на Мадрид. За цей час близько тисячі гірників з Арагону, Астурії та Леону пішки подолали 400 кілометрів. До столиці вони дісталися пізно ввечері вівторка й опівночі у касках з запаленими лампочками організували першу маніфестацію на центральній площі Мадрида Пуерта–дель–Соль, де торік проти урізань бюджету протестувала молодь. Цього разу тисячі мадридців вийшли на вулиці столиці продемонструвати свою солідарність із протестувальниками, які вимагали від уряду відмовитися від наміру зменшити субсидії для вуглевидобувної галузі з 301 до 111 мільйонів євро. На думку профспілок, така «економія» загрожує скороченням 30 тисяч робочих місць та може зруйнувати цю галузь узагалі. Іспанський уряд, у свою чергу, наголошує, що платить «непропорційно великі субсидії» маленькому й неприбутковому сектору економіки.

Чи не покликати нам Мадлен?

Чи не покликати нам Мадлен?

Через півроку в Чехії відбудуться перші всенародні вибори президента. І Вацлава Гавела, який очолював країну у 1993—2003 роках, і чинного главу держави Вацлава Клауса, що обіймає цю посаду з 2003–го, обирав парламент. Другий (і, згідно з Конституцією, останній) президентський термін Клауса вичерпується в березні 2013 року. А в лютому цього року він підписав закон про запровадження прямих виборів глави держави.

Мільярдери теж плачуть

Мільярдери теж плачуть

Одного з найбагатших людей Великої Британії, спадкоємця імперії Tetra Pak Ганса Крістіана Раусінга заарештовано у зв’язку зі смертю його дружини. Тіло 48–річної Єви Раусінг виявили позавчора в будинку подружжя у престижному лондонському районі Белгравія. Поліція прийшла туди з обшуком після того, як мільярдера затримали за необережне керування автомобілем і знайшли у нього важкі наркотики. Причин смерті жінки наразі не з’ясовано, проте правоохоронці «на всяк випадок» вирішили запідозрити Раусінга в причетності ще й до її вбивства.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фауна червоного моря

Фауна червоного моря

У першій половині літа, коли виборча кампанія офіційно ще не почалася, Компартія України стала одним із лідерів «ринку агітації». Як за кількістю легальної реклами на ТБ, радіо, в пресі й інтернеті, так і за обсягами так званої «джинси» — пропагандистських матеріалів без позначки «реклама». Це показує щомісячний моніторинг загальнонаціональних друкованих видань, який проводять експерти Інституту масової інформації. За їхнім висновком, зараз ринок «джинси» зростає завдяки віце–прем’єр міністру із соціальних питань Сергію Тігіпку, котрий рекламує соціальні ініціативи влади, а також КПУ. Так, у червні лідерство в «джинс–рейтингу» утримувала влада (25%), друга за обсягами — партія Наталії Королевської (23%), треті — комуністи (19%).

Водночас слід зазначити, що в липні активність КПУ в медіа помітно зросла, і головний наступ «червоні» ведуть через телебачення, масовано запускаючи в ефір ролики із гнівними обвинуваченнями в бік олігархів та закликом «Повернемо країну народу!». При цьому в теленовинах різних каналів раз по раз вискакують нібито звичайні сюжети з виступами Петра Симоненка, які вочевидь оплачені за рекламними розцінками.

Вражає також кількість білбордів та інших зовнішніх носіїв із рекламою КПУ — як на сході та півдні країни, так і в центрі, зокрема в Києві. Для оновлення «картинки» агітувати за комуністів взялася і молодь — інтернетом гуляють фотографії голих грудей молодої «комсомолки», що бере активну участь у поширенні політінформації.

Суми коштів, укинутих в агітацію за політичну силу Симоненка, мають вражати. «УМ» спробувала з’ясувати перспективи «партії ностальгії» на виборах та вагу реклами КПУ.

Всі статті рубрики