Мільярдери теж плачуть

12.07.2012
Мільярдери теж плачуть

Ганс Крістіан і Єва Раусінги.

Одного з найбагатших людей Великої Британії, спадкоємця імперії Tetra Pak Ганса Крістіана Раусінга заарештовано у зв’язку зі смертю його дружини. Тіло 48–річної Єви Раусінг виявили позавчора в будинку подружжя у престижному лондонському районі Белгравія. Поліція прийшла туди з обшуком після того, як мільярдера затримали за необережне керування автомобілем і знайшли у нього важкі наркотики. Причин смерті жінки наразі не з’ясовано, проте правоохоронці «на всяк випадок» вирішили запідозрити Раусінга в причетності ще й до її вбивства.

Як зазначає британська газета «Дейлі телеграф», і померла, і її чоловік довго лікувалися від наркозалежності. Власне, під час проходження реабілітації в одній з американських клінік вони й познайомилися наприкінці 1980–х.

Батько Ганса Крістіана, швед Ганс Раусінг, понад півстоліття тому запатентував новий спосіб упакування для тривалого зберігання молока і 1954 року заснував фірму «Тетра Пак». У пакетах виробництва цієї компанії тепер продають не лише молоко, а й соки, компоти, вино тощо. За оцінкою Бі–Бі–Сі, ринкова вартість концерну, який є найбільшим у світі виробником упакування для рідких харчових продуктів, становить 8,4 мільярда доларів. Особисті статки Ганса Раусінга 2010 року сягнули 10 мільярдів, і на той час він посідав 64–те місце у списку найбагатших людей світу.

Хоча родина Раусінгів походить зі Швеції, але зараз більшість її представників мешкає в Лондоні. Єва Раусінг народилася у США. 2008 року її разом із чоловіком заарештували за звинуваченням у володінні кокаїном та героїном. Поліція провела у них обшук після того, як Єву затримали при спробі пронести невелику кількість наркотиків до посольства США в Лондоні. Але згодом слідство у цій справі закрили, обмежившись попередженням подружжю.