Квиткова церемонія

Квиткова церемонія

Із наближенням Євро–2012 Маркіян Лубківський та Мартін Каллен в унісон рапортують, що всі квитки на україно–польський чемпіонат Європи з футболу продані. Проте щоразу з’являються нові повідомлення про «останню можливість» придбати перепустку на стадіон. «Ми реалізували 95% квитків на матчі Євро–2012. Але оскільки не всі федерації викупили свої квоти, у продаж надійде ще 50 000 перепусток», — таку заяву зробив пан Каллен під час нещодавньої презентації «живих» перепусток у Києві.

Побилися через церкву

Побилися через церкву

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Акція протесту проти незаконного зведення церкви у київському парку Перемоги закінчилася сутичкою, у якій постраждали двоє осіб. Під час мітингу, що відбувся у вихідні, невідомі в масках напали на будівництво. Вони мали при собі лопати та палиці. Однак мішенню «месників» були не люди, а будівельні вагончики — невідомі намагалися їх зруйнувати і скандували: «Поверність нам парк». Після приїзду міліції вони втекли з місця події. Забудовники потім припустили, що то були прихильники ВО «Свобода». У прес­службі ВО «Свобода» тепер заявляють: «Наші активісти слідкували за дотриманням закону. Адже жодних дозволів на забудову в парку не було. Слова про «молодиків» звучать дивно. Були просто люди, які хотіли відновити справедливість».

«Сталінський» розіграш

«Сталінський» розіграш

Днями в соціальних мережах вибухнув скандал — активісти маргiнальної так званої Всесоюзної комуністичної партії (більшовиків) розтиражували оголошення про те, що 7 травня збираються поставити пам’ятник Сталіну в чотирьох містах України — Львові, Одесі, Дніпропетровську та Києві. «Пам’ятник», вочевидь — назва умовна. Мабуть, iдеться про погруддя з пап’є­маше, подумали журналісти. В будь­якому разі, небайдужі українці висловили занепокоєння новою модою на «ігри в Сталіна». Учора «УМ» поїхала на місце події — вулицю, де розташовано офіс Компартії України. Ми були не єдиним ЗМІ. Провокація зібрала тут кількадесят журналістів та телекамер. На «більшовиків»­сталінолюбів чекала й група міліціонерів, які не могли зрозуміти — де ж ті демонстранти. На місце анонсованої події ніхто не з’явився. Така увага преси лиш зайве засвідчила, що ідеї неосталінізму стали оживати у суспільстві.

На весіллі — як на війні

На весіллі — як на війні

У неділю на світанку, коли завершувалися гуляння на обійсті молодого в селі Завій Калуського району, неподалік на вулиці несподівано пролунав потужний вибух. У результаті троє весільних гостей віком від 26 до 62 років отримали численні осколкові поранення, пошкоджено також три легковики, припарковані поруч. Після надання першої медичної допомоги в районній лікарні потерпілих направили на амбулаторне лікування.

Гра в теракти

Гра в теракти

Учора в Дінпропетровську на привокзальній площі в одному зі сміттєвих баків пролунали два несильні вибухи. Правоохоронці з’ясували: хтось вкинув у баки балончики з аерозолем і, ймовірно, спеціально непогашений недопалок чи палаючий сірник. За цим фактом триває перевірка. Загалом місто нажахане терактами 27 квітня. Про це свідчить навіть кількість повідомлень у міліцію про знайдені підозрілі речі на зупинках громадського транспорту, на вулицях, у місцях скупчення людей. Так, за останній тиждень до міліції надійшло 91 таке повідомлення. 49 iз них були анонімними. У жодному випадку, свідчать у міліцейському главку Дніпропетровщини, вибухових речовин не було виявлено.

Мистецтво, від якого можна збожеволіти

Мистецтво, від якого можна збожеволіти

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Молоді українські митці відмовились від галерей на користь будівельних цехів. Перформанс під назвою «Музика не видобутих звуків» оселився у стінах Інституту будівельних конструкцій, де з 24 квітня до 7 травня мистецькі експерименти проводила художниця та архітектор Марія Куликівська.

Проблеми росту

Проблеми росту

Від 12 до 20 тисяч доларів коштуватимуть спеціально виготовлені черевики для найвищого громадянина США Ігоря Вовковинського, зріст якого — 2 м 30 см, повідомляє «Ассошіейтед пресс». Цей 29–річний американець українського походження змушений був летіти в сусідній штат, де існує взуттєва фірма, що взяла на себе сміливість зшити черевики для гіганта — 58–го розміру. Процедура ця складна, і ціни, як бачите, суто американські. Вовковинський звернувся через соціальні мережі по допомогу і отримав відгук від сотень доброчинців, тож каже, що грошей вистачить не на одну пару, а на кілька.

Діти Тигрюлі

Діти Тигрюлі

Найочікуваніша, поряд iз відкриттям Парку левів поблизу Білогірська, подія останніх років для ялтинського приватного зоопарку «Казка» відбулась на світанку неділі: в єдиної в Україні пари білих тигрів народилось одразу четверо малят — три самці і одна самочка. Як розповів «УМ» директор «Казки» Олег Зубков, перші пологи у трирічної Тигрюлі пройшли загалом успішно. Сама вона почувається задовільно і вже вчора підкріпилась апетитним смаколиком — свіжою кониною. Стан її дитинчат теж не викликає в пана Олега занепокоєння. Одначе, про всяк випадок, крихітне потомство від неї все ж забрали, помістивши на штучне відгодовування у зоопарковому «дитсадку». Мовляв, Тигрюля — мама без досвіду, відтак ліпше зайвий раз не ризикувати.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики