З вимогами і пропозиціями

З вимогами і пропозиціями

Якщо для одних українців Першотравень — передусім вихідний і можливість виїхати на шашлики, то для інших — можливість висловити політичну позицію. У Києві 1 травня пройде маніфестація, яку організовують коаліція лівих проф­спілкових організацій: Автономна спілка трудящих, Студентська профспілка «Пряма Дія» та Незалежна профспілка «Захист Праці».

Б’ють — значить, «люблять»?

Б’ють — значить, «люблять»?

Юлія Тимошенко оголосила голодування — у Качанівській виправній колонії її побили аж до втрати свідомості. Ця новина, оприлюднена адвокатом ЮВТ Сергієм Власенком, учора облетіла всі європейські інформаційні сайти й спричинила черговий скандал у Верховній Раді: депутати від опозиції заблокували трибуну, вимагаючи звіту Генеральної прокуратури з цього приводу.

«Енріке Ієволі» — на волі

«Енріке Ієволі» — на волі

П’ятьох українських моряків, які майже п’ять місяців провели в піратському полоні, нарешті звільнено. Учора на брифінгу цю інформацію офіційно підтвердив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров: «Усі члену екіпажу, серед яких і наші моряки, перебувають на волі, на італійському військовому фрегаті. Також можу запевнити, що всі моряки вже отримали заробітну плату i за нашого сприяння на початку травня повернуться на Батьківщину». За словами дипломата, обставини звільнення італійського судна «Енріке Ієволі» та його команди наразі не відомі. А уряд Італії поки не повідомляє, чи було сплачено викуп.

День трудящих почнеться з подорожчання

День трудящих почнеться з подорожчання

Із першого числа наступного місяця Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, пiдвищує вартість електроенергії практично вдвічі. Але тільки для тих, хто споживає її у великих кількостях. Як повідомила на своєму сайті НКРЕ, зміна тарифів торкнеться споживачів, які споживають понад 800 кВт/год. на місяць. Для них вартість електроенергії встановлюють на рівні 42—54,72 коп. за 1 кВт/год.

Гігантський чердансинг

Гігантський чердансинг

У рамках всеукраїнського проекту «Наймасовіший флешмоб груп підтримки, присвячений Євро–2012», зафіксовано новий рекорд України. Ним став гігантський чердансинг на головній площі Харкова, в ході якого старшокласники, танцюючи під музику пісні Гайтани «Україна! Будьмо!», створили квіткові композиції прапорів держав, що прийматимуть чемпіонат Європи з футболу. Як повідомив директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Хижняк, у рекордному флешмобі взяли участь 2 тисячі юних черлідерів і 600 волонтерів. Навчити таку кількість школярів рухатися в одному ритмі, створюючи на ходу фактично художнє полотно, в Україні досі не вдавалося нікому.

Діти на холодній підлозі

Діти на холодній підлозі

Подорож до Канади за програмою обміну школярами Класичної гімназії при Львівському національному університеті ім. Івана Франка запам’ятається надовго. Чотирнадцять учнів 7—10 класів у супроводі вчителів літали в Канаду за програмою обміну, жили в сім’ях кілька днів. А повертаючись додому, застрягли на 27 годин у Торонто. Затримку пояснили технічними проблемами з літаком. При цьому, заради справедливості, слід сказати, що дітей нагодували і поселили в готель.

Пасхальний ляп

Пасхальний ляп

У своєму прагненні охопити «канонічною благодаттю» якомога більшу аудиторію деякі священнослужителі доходять до абсурду. Ще напередодні Великодня до редакції «УМ» телефонували читачі зі скаргами на те, що представники конкретного патріархату «аж у двері квартири ломляться», так хочуть посвятити паски (звісно, розраховуючи на певну пожертву від вдячних господарів). На закиди, що й пасхальний хліб святити ніби зарано, і господарі належать зовсім не до тієї церкви, такі батюшки тупали ногами й грозили анафемою за «неканонічність». У Криму ж від схожої заповзятливості нерідко потерпають кримські татари.

Хлорована в’язниця

Хлорована в’язниця

«Беззаконним проявом одеської нахабності» називає директор Київського еколого–культурного центру Володимир Борейко діяльність керівництва Київського дельфінарію «Немо». Як уже писала «УМ», дельфіни та морські котики плавають там у перехлорованих басейнах без жодних щеплень, сама будівля дельфінарію функціонує без дозвільних документів та з порушенням усіх можливих санітарно–гігієнічних і пожежних норм. «Порушення носять масовий характер. Дельфінарій, який працює насамперед для дітей, не може гарантувати своїм відвідувачам безпеку під час проведення шоу. Керівництво ні на що не реагує і нахабно нівелює навіть численні рішення прокуратури. Особливо нас зачепило питання безпеки і здоров’я громадян», — повідомляє юрист громадської еколого–правової організації «ЕкоПраво—Київ» Галина Левіна. «Я взагалі вперше у житті бачу, щоб якась інстанція ігнорувала пломби прокуратури двічі за один місяць. Очевидно, діяльність керівництва дельфінарію хтось «кришує» з Київської міської державної адміністрації», — припускає Володимир Борейко.

Всі статті рубрики