Прощай, країно ненависті й хамства

Прощай, країно ненависті й хамства

Учора в Українському домі почав роботу Національний «круглий стiл» «Місія інтелігенції та вільних людей України». На першому поверсі по всьому периметру фойє були розставлені столи, за якими сиділи близько 80 учасників обговорення. Здебільшого це відомі і впізнавані обличчя — Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Ірина Бекешкіна, Євген Головаха, Володимир В’ятрович, Ганна Бе­зулик, Оксана Забужко, Євген Захаров, єпископ Євстратій та інші. Представники національної інтелігенції і просто небайдужі зібралися, щоб пошукати українського шляху національного державотворення. Адже навіть після 20 років незалежності здається, що ми тупцюємо на місці, а в деяких сферах навіть скочуємося у прірву. Де ж те світло в кінці українського тунелю, і що треба зробити, аби ми нарешті його побачили?

Нові «півтонни макулатури» про «злочини УПА»

Нові «півтонни макулатури» про «злочини УПА»

Не встигли українські патріоти полегшено зітхнути після перемоги в судовій справі за позовом Наталії Вітренко, як одіозна лiдерка ПСПУ вирішила поновити судову тяганину. Як уже писала «УМ», два роки тому Вітренко оскаржувала указ, яким Президент Віктор Ющенко вшанував і визнав борців за українську незалежність у XX столітті — вояків УНР, УПА, Січових стрільців, «Карпатської січі» та інших. Після десятка слухань Окружний адміністративний суд Києва у липні 2011 року відхилив позов прогресивної соціалістки. Але Наталя Вітренко подала апеляційну скаргу. І тепер усе починається спочатку: за участю тих же осіб і з тими ж «аргументами».

Убити дракона

Убити дракона

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Причина поразки Юлії Тимошенко полягає в тому, що вона не скористалася унікальним шансом, який їй випав 2007 року. Вона прийшла до влади, але замість руйнування Системи вирішила її очолити.

На догоду пану

На догоду пану

Конституційний Суд ще раз засвідчив свою підконтрольність Партії регіонів і ухвалив одне з двох очікуваних рішень щодо корекції виборчого законодавства. КС визнав неконституційним положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким виборчі дільниці за кордоном включаються до складу одномандатних округів на території Києва.

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики