Квартира Мареничу

Квартира Мареничу

Минулий тиждень приніс народному артисту України Валерію Мареничу чудову новину: волинська влада придбала для нього сучасну однокімнатну квартиру. У присутності журналістів голова обласної держадміністрації Борис Клімчук вручив артистові сертифікат на нове помешкання, документи ж, пообіцяв, будуть пізніше. Але ремонтом у новобудові можна вже займатися.

Вартовий старої фортеці

Вартовий старої фортеці

П’ять років поспіль архітектурно–містобудівна рада Харкова шукала місце для пам’ятника кошовому отаману Запорозької Січі Івану Сірку, перебравши замалим не всі знакові куточки міста. І ось нарешті сталося. Шестиметрову фігуру харківського полковника разом iз гарматою встановлять біля виходу зі станції метро «Історичний музей», яка розташована на території древньої оборонної фортеці, навколо якої, власне, і виник Харків. Вихід з підземки теж буде стилізовано під захисний мур, тому, затверджуючи саме цей проект, фахівці ще раз підкреслили комплексний підхід до увічнення пам’яті одного з найулюбленіших героїв–земляків.

Хто полює на Чубарово?

Хто полює на Чубарово?

Унікальне урочище Чубарово в Чорнобаївському районі Черкащини, 7 тисяч гектарів якого тягнуться вздовж Кременчуцького водосховища, опинилося у вирі скандалу. Майже рік там не ступала нога мисливця, адже полювати у тих краях заборонено. Місцеві мисливці переконані: хтось поклав око на ці угіддя й хоче їх привласнити.

Цей резонансний скандал розпочався у квітні 2011 року. Тоді прокурор Черкаської області Микола Лісовий на сесії облради опротестував її рішення, датоване ще 2003 роком, про передачу мисливських угідь ТОВ «Мисливсько–рибальському товариству «Чорнобаївське» нібито через виявлені порушення законодавства (самі мисливці стверджують, що порушень ведення мисливського господарства у них не виявлено, хоча такі перевірки велися ще з дня організації товариства — з 2001 року). Депутати врахували протест прокурора і на сесії скасували рішення своїх попередників.

Всі статті рубрики