Квартира Мареничу

27.03.2012
Квартира Мареничу

Валерій Маренич. (Фото з сайту golos.com.ua)

Минулий тиждень приніс народному артисту України Валерію Мареничу чудову новину: волинська влада придбала для нього сучасну однокімнатну квартиру. У присутності журналістів голова обласної держадміністрації Борис Клімчук вручив артистові сертифікат на нове помешкання, документи ж, пообіцяв, будуть пізніше. Але ремонтом у новобудові можна вже займатися.

Цьогорічна зима видалася серйозним випробуванням для одного iз засновників легендарного тріо. Тривалий час Валерій Петрович живе в аварійному помешканні без зручностей, хоч і в центрі міста. Тут він творив свої нові пісні, тут і жив, у так званій творчій майстерні. Взимку в приміщенні, що не опалювалося, замерзла труба, тож по воду доводилося ходити з відрами до колонки. Дізнавшись про катастрофічний стан житла народного артиста, влада взялася шукати вихід із ситуації. І знайшла. Про квартиру для Маренича просив ще Президент України Віктор Ющенко. Нагадаємо, що років десять тому тріо отримало окрему квартиру для Світлани після того, як телеведуча Оксана Марченко пролобіювала це питання перед тодішньою владою. До того всі вони мешкали в одній квартирі, де зараз проживає Антоніна Маренич із сином. І ось своє житло матиме й Валерій.

Борис Клімчук пообіцяв артистові посприяти і в організації концертів та популяризації його творчості. Бо останнім часом лідер одного з найпопулярніших тріо мало виступає з концертами. Хоча, як каже, із задоволенням виступив би в будь–якому місті України, якби його запросили. Особливо хоче порадувати своїм мистецтвом земляків на своїй батьківщині, у Кривому Розі. Та організувати гастролі немає кому, а сам він ніколи не займався організаційними моментами. Так і живе, пише нові пісні, які могли б почути українці, але не чують.