Убила i втекла

Убила i втекла

ДТП сталася на об’їзній дорозі, на перехресті від мікрорайону Шахта до Ужгородського коньячного заводу: мотоцикл на швидкості врізався в автомобіль Volkswagen Touareg, яким нібито кермувала донька керівника «Закарпаттяобленерго» і депутата облради від Партії регіонів Василя Ковача. Згідно з неофіційними даними, жінка виїжджала з другорядної дороги і не пропустила мотоцикліста, що рухався по головнiй. Той, побачивши перешкоду, різко загальмував, через що й перекинувся. 34–рiчний байкер загинув на мiсцi. Мотоцикл відлетів на сто метрів. На Volkswagen Touareg, який став учасником ДТП, — лише вм’ятина на дверцятах.

Донецькі б’ють по своїх?

Донецькі б’ють по своїх?

Сергій Дяченко, один з керівників банку «Союз», корені якого проростають з Донеччини, позавчора разом iз родиною виїхав за кордон і готується просити політичного притулку в одній з європейських країн, повідомила газета «Коммєрсант–Україна». Напередодні ввечері пан Дяченко ледве уникнув смерті — його «Мерседес» розстріляли на київській Кільцевій дорозі, на повороті до селища Софіївська Борщагівка, де він мешкав. В обласній міліції, як уже писала «УМ», не сумніваються, що кулі невідомих наразі кілерів були «адресовані» саме Дяченку, позаяк більшість автоматних черг були спрямовані саме в праву частину автівки, на пасажирське крісло, в якому розташувався 38–річний банкір. Водій та охоронець Дяченка досі перебувають у реанімації, а от сама мішень злочинців відбулася синцями і незначними забоями. Сайт «Дзеркало тижня» уточнює, що банкір вижив лише завдяки тому, що через хвору спину він не сидів, а фактично лежав на сидінні.

Пообідати у мертвому лісі

Пообідати у мертвому лісі

У Святошинському районі столиці, біля траси Київ—Житомир, навпроти кемпінгу «Пролісок», кілька днів триває масове інтенсивне вирубування майже столітніх сосен. Двоколишні ліси є зеленими «легенями» цілого району столиці. Робота ведеться авральними темпами — як розповіли «УМ» працівники, вже сьогодні–завтра територію огородять парканом.

Рік новий народився

Рік новий народився

Здавна наші предки святкували початок нового року навесні, коли природа пробуджувалася–оживала від зимової сплячки. Традиційно в Україні відзначали і весняне рівнодення, коли день дорiвнює ночi. У багатьох народів у різні часи весняне рівнодення слугувало відліком важливих подій у різних релігіях, зокрема в іудаїзмі (Песах), християнстві (обчислення дати Пасхи) та зороастризмі, а мусульмани 21 березня святкують Навруз.

Но. Це Кензо

Но. Це Кензо

До 25 березня в Центрі сучасного мистецтва М17 шанувальники одягу та парфумів Кензо Такади зможуть познайомитися і з його малярськими шедеврами. Кензо, що прибув до Києва на запрошення організаторів Українського тижня моди, представляє 16 картин та 19 акварелей, об’єднаних естетикою японського театру Но.

Засудили й випустили

Засудили й випустили

Після 14–місячного перебування поперемінно у двох слідчих ізоляторах (Сімферополя і Запоріжжя) Комунарський районний суд Запоріжжя «впаяв» два роки умовно двічі спікеру кримського парламенту і колишньому голові сiмферопольського осередку Партії регіонів Анатолiю Гриценку й відразу ж звільнив з–під варти.

15 гривень — і ти вдома

15 гривень — і ти вдома

Сьогодні в Києві стартує кампанія проти «комендантської години» в гуртожитках. Студенти столичних вишів обіцяють до кінця навчального року добитися права приходити в гуртожиток у будь–яку пору доби. Попри те, що міністр освіти і науки Дмитро Табачник запевняв, що написав відповідного листа ректорам ВНЗ, а відтак чергові гуртожитків більше не перешкоджатимуть студентам приходити після опівночі, насправді все залишилося, як і було.

Ніч і світло Атени Пашко

Ніч і світло Атени Пашко

«Пригадую, коли Атена Василівна їздила до Чорновола в табори — їй перешкоджали, звільняли з роботи, переслідували й дзвонили з КДБ, а вона все одно їхала. І вся її лірика просякнута цією боротьбою. Особливо улюблений мною вірш: «І як вам, жінко, на нарах спиться?» — розповідає засмучений цією втратою Лесь Танюк, колись соратник–«шістдесятник», а нині голова Спілки театральних діячів України.

Всі статті рубрики