Боротьба за Лаври

Боротьба за Лаври

Учора біля входу до Києво–Печерської лаври зібралися представники низки громадських організацій і політичних об’єднань, які вимагали від влади не допустити передачi святині у власність Московського патріархату. Серед учасників протесту. — представники ВО «Свобода», «Нашої України», «Фронту змін», «Батьківщини».

Тулуб «Кедр» береже

Тулуб «Кедр» береже

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Журналісти допитали керівника Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба про громадську організацію «Товариство мисливців і рибалок «Кедр», зареєстровану три роки тому в Нових Петрівцях Київської області за адресою, де міститься резиденція Президента Віктора Януковича «Межигір’я». Нагадаємо, нещодавно кримський парламент виділив «Кедру» в оренду на 25 років 9 тисяч гектарів мисливських угідь під Алуштою, що спричинило широкий суспільний резонанс.

Тринадцять бандитів Гончарова

Тринадцять бандитів Гончарова

Тихо i без преси позавчора під вечір Апеляційний суд столиці завершив оголошувати вирок у резонансній справі так званої банди «перевертнів у погонах» на чолі з нині покійним Ігорем Гончаровим. Як повідомили «УМ» у прес–службі Генпрокуратури, вирок оголошено щодо тринадцяти колишніх міліціонерів, що проходили у справі: зокрема, Гончарова (посмертно), Гайдая, Лисенка та інших. Усіх «перевертнів» визнано винними у вчиненні бандитизму, зумисних убивств, розбоїв та інших злочинів, зазначають на Різницькій. Феміда оголошувала вирок кілька днів, а слідство та судовий процес у цій справі тривали десять років!

Нiякого «чiзу»!

Нiякого «чiзу»!

Відучора російській митниці додалося роботи — на ній почали відстежувати український сир та вилучати деякі його сорти. Голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко розповів російській пресі, що його вiдомство вже перевірило 178 зразків українських сирів, і 38 iз них не відповідали високим вимогам російського «госту». На сайті Росспоживнагляду інформації про заборону експорту українських сирів учора ще не було вміщено, тож список заводів–виробників сиру, чию продукцію не допускають у РФ, довелося знаходити в російській пресі. Сайт gazeta.ru називає 9 українських сирзаводів, а саме: Пирятинський, Великобурлукський, Звенигородський, Охтирський, «Гадячсир», «Техмолпром», Виробниче об’єднання «Моліс», Хмельницька маслосирбаза та «Інтер–Фуд».

«Аваковцi» на крижинi

«Аваковцi» на крижинi

Минуло «всього нічого», як рятувальники надавали допомогу екіпажу суховантажа «Іван Вікулов», а прес–служба МНС повідомляє про ще одну жертву стихії на Азовському морі: вчора вранці зазнало лиха судно «Авак–1». Прямуючи під прапором Панами з Керчі до Ростова–на–Дону, за півста кілометрів східніше Бердянська суховантаж потрапив у цупкі льодові «обійми», дістав пробоїну і почав тонути. Екіпаж, а це дванадцять осіб, змушений був залишити судно і зійти на кригу.

Земля для партiйного боса

Земля для партiйного боса

Позавчора Сімферопольский поштамт, що в самому центрі міста, зачинився майже на годину раніше. Більше того, звідти негайно евакуювали всіх відвідувачів і персонал, натомість там почали працювати оперативні й піротехнічні служби МВС, СБУ, рятувальники. Як виявилося, причиною переполоху став анонімний телефонний дзвінок наприкінці робочого дня про замінування — таку першу офіційну версію оприлюднила прес–служба місцевого управління Міністерства надзвичайних ситуацій. Згодом прес–офіцер міськуправління міліції Оксана Сорокопудова повідала медійникам інше. Мовляв, працівниця поштамту виявила в одній iз посилок підозрілий шурхіт, тому адміністрація про всяк випадок поінформувала правоохоронців. Ті виявили в посилці, відправником якої є сімферополець Веселовський, ґрунт. За словами пані Сорокопудової, нині провадять дослідчу перевірку з експертизою в санепідемстанції.

Гаряча «Північна»

Гаряча «Північна»

Біда сталася в місті Дзержинськ, де на копальні «Північна» на глибинi 1160 м вибухнула, за попереднiми даними, газоповiтряна сумiш. Загинув 54–річний Геннадій Силаєв. Ще дев’ять гірників у критичному стані з важкими опіками госпіталізовані в хірургічне відділення міськ­районної лікарні. Вранці літаком їх доправили в Донецький опіковий центр. «Постраждалі у важкому і вкрай важкому стані. Опіки тіла становлять від 70 до 90 відсотків. Плюс отруєння чадним газом», — повідомив «УМ» Еміль Фісталь, керівник опікового центру Інституту невідкладної відновної хірургії імені Гусака Академії медичних наук.

Новий рік до березня

Новий рік до березня

Херсон ризикує потрапити до Книги рекордів України як місто, де новорічне дерево простояло найдовше. Як розповіли «УМ» в управлінні громадських зв’язків міської ради, демонтувати головну ялинку Херсона не можуть через надзвичайні холоди. «Наша ялинка має 22–метрову висоту, тож для її демонтажу необхідно застосувати спеціальну автовишку, яка не може працювати при сильних поривах вітру і в умовах поганої видимості, — пояснив директор Державного комунального підприємства «Херсонміськсвітло» Олександр Ткач. — При таких штормових вітрах виконати роботи з демонтажу ілюмінаційних пристроїв неможливо».

Всі статті рубрики