«Ліквідація» ліквідаторів

«Ліквідація» ліквідаторів

Справжній трилер розігрався навколо обрання нового президента найвiдомiшої в країнi громадської органiзацiї «чорнобильцiв». На звітно–виборчій конференції «Союз «Чорнобиль Україна» мусили переобрати незмінного з 1991 року його голову Юрія Андреєва, якого останнім часом звинувачували у змові з владою та зраді інтересів «чорнобильців». Утім замість акту недовіри Андреєва знову переобрали. Не в останню чергу завдяки тому, що на збори прибула ціла делегація «регіоналів» на чолі з першим віце–прем’єр–міністром економічного розвитку і торгівлі Андрієм Клюєвим та першим заступником міністра соціальної політики Василем Надрагою.

Шлях Івасюка

Шлях Івасюка

Бронзову скульптуру Володимира Івасюка встановлено на проспекті Шевченка. Меценатом та ініціатором створення пам’ятника, який вiдкриється сьогоднi, став відомий український виконавець Святослав Вакарчук. Сам пам’ятник заввишки 2,6 метра виготовлено з бронзи, постамент — з граніту. До композиції також входить декоративна гітара, викладена з гранітної плитки та мозаїки. Відкривали сьогоднi монумент лідер гурту «Океан Ельзи», родина Володимира Івасюка, мер міста Андрій Садовий та представники громадськості.

Я прийшов — тебе нема

Я прийшов — тебе нема

Тихий і непомітний Леонід Черновецький, скупі новини про якого останнім часом можна прочитати хіба на сторінках таблоїдів, знову гучно заявив про себе: мер Києва вирішив нагадати опонентам, що має честь і гідність. Тож міський голова, який довгий час не реагував на образи і закиди стосовно земельних оборудок його «молодої команди», не витримав «морального удару» від боксера і політика Віталія Кличка. Нагадаємо, Віталій публічно обурився вибірковою боротьбою чинної влади з корупцією: «В тюрмі сидить Луценко, якого звинувачують у розтраті 40 тисяч гривень на зарплату водію, а мер Черновецький, який украв 70 мільярдів, подорожує за кордоном і не ходить на роботу».

Гітлер теж «просить»

Гітлер теж «просить»

До вечора 18 грудня, як повідомили «УМ» у прикарпатському представництві ВО «Тризуб» імені Степана Бандери, їхні активісти на стовпах у найбільш людних місцях івано–франківських вулиць Галицька та Українська й на зупинках громадського транспорту розклеїли листівки із зображеннями Гітлера і Сталіна. Реінкарнований «тризубівцями» в такий спосіб фюрер, як і на відомому запорізькому банері, «просить» увічнити його в бронзі: «Я також винищив українців. Поставте і мені пам’ятник».

«Йолко», запалися! Дубль другий

«Йолко», запалися! Дубль другий

Учора столиця запалила новорічну ялинку, яка зазвичай вважається головною ялинкою країни. Дійство за участі Президента Віктора Януковича та київського «градоправителя» Олександра Попова «почало починатися» о п’ятій вечора. Святкове дерево декорували в авральному порядку. «УМ» побувала на майдані Незалежності о першій годині дня і засумнівалася: чи встигнуть комунальники? На майданчику поруч із зеленим конусом (такою цьогоріч є ялинка) валялися гірлянди, дроти, кулі; щойно під’їхав висотний кран.

Щастя — це можливість допомогти

Щастя — це можливість допомогти

П’ятий конкурс «Благодійник року» цьогоріч зібрав рекордну кількість заявок — 160, що відверто приголомшило організаторів. Ще до урочистої церемонії, яка відбулася 15 грудня, голова оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук не стримував щирого подиву і радості: «Ми, звичайно, сподівалися, що ювілейний конкурс збере велику кількість заявок, але не очікували такої високої активності. Особливо тішить велика кількість заявок iз регіонів».

Затримали і відпустили

Затримали і відпустили

П’ятеро посадовців Дніпровського райуправління міліції столиці, яких підозрюють у катуванні затриманих, зможуть сьогодні відсвяткувати День української міліції на волі. Затримані ще в четвер бійцями спецпідрозділу СБУ «Альфа», вже у суботу вранці керівники райуправління вийшли з ізолятора. У МВС наголошують, що про закриття двох кримінальних справ, порушених проти них, не йдеться, мовляв, якщо вину п’ятірки буде доведено, їх обов’язково покарають.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики