Знову зустрінемося на Майдані?

Знову зустрінемося на Майдані?

На Україну чекають нові Майдани. Символом яких стануть уже не стрічки будь–якого політичного забарвлення, а… гаманці. Порожні. Учора представники різних організацій підприємців зібралися в Києві, щоб обговорити й повідомити пресу про подальші акції протесту проти змін, внесених до Податкового кодексу. А от до столиці новий «податковий майдан» у таких масштабах, як минулорічний, швидше за все, не доїде.

Замість політика — сумирний роботяга

Замість політика — сумирний роботяга

На засіданні Ради Федерації профспілок України минулої п’ятниці обрали нового голову. Ним став колишній перший заступник голови ФПУ Юрій Кулик. До слова, на початку серпня новообраний голова вже було пішов на пенсію — на знак протесту проти дій свого попередника на посаді, тодішнього очільника Федерації, нардепа–«регіонала» Василя Хари.

Загострення здорового глузду?

Загострення здорового глузду?

Не минуло і тижня з подій 7 листопада, коли в Києві на Хрещатику на знак протесту проти маршу комуністів, забороненого судом, націонал–патріоти спалили червоний прапор, як аналогічна подія трапилася вже в райцентрі Петрове. Мотиви нового прапороспалення поки що не відомі. За повідомленням офіційного сайту місцевого відділення Комуністичної партії, «напад на райком було здійснено невідомими вночі».

Республіканська «зачистка»

Республіканська «зачистка»

Чимала група людей у масках уподовж кількох годин за зачиненими дверима обшукувала харківський офіс організації «Патріот України» на вулиці Римарській, 18–а. Як повідомив пресі адвокат організації Ігор Дегтяр, бійці спецпідрозділу супроводжували слідчого Головного управління МВС у Харківській області, який розслідує порушену проти харківських «патріотів» кримінальну справу. Водночас Центр громадських зв’язків обласної міліції повідомив, що обшук було проведено в рамках «об’єднаної кримінальної справи республіканського масштабу стосовно всіх справ по організації «Патріот України».

Бо п’яниці й наклепники!

Бо п’яниці й наклепники!

Після кількох судових засідань, які або не відкривалися, або ніяких результатів не приносили, у Першотравневому районному суді нарешті завершилося судове слідство щодо побиття рибалок у Заставнівському районі Чернівецької області. Нагадаємо, 16 квітня голова Заставнівської райдержадміністрації Михайло Бойчук із родичами побили чотирьох рибалок, які, на їхню думку, «незаконно» рибалили на приватних ставках.

До Польщі — рукою подати

До Польщі — рукою подати

Із понеділка за адресою вулиця Короля Данила, 37, почав працювати перший iз 14 пунктів прийому візових заяв, які Польща планує відкрити в Україні. «Це зроблено для того, щоб полегшити наші контакти, — наголосив на урочистостях iз цієї нагоди генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд. — Поки існує візовий режим, ми стараємося полегшити і покращити обслуговування». Вдала робота візового «первістка» в Івано–Франківську, як зауважив пан консул, пришвидшить відкриття аналогічних пунктів в Україні та Росії.

Граніт науки замість грошей

Граніт науки замість грошей

Народні депутати від «Нашої України» звернулися до Генпрокурора Віктора Пшонки з проханням провести перевірку фактів примусового відправлення вчителів у безоплатні відпустки. «Я, як народний депутат України, дуже стурбована протизаконними діями місцевої влади у країні, яка за допомогою тиску відправляє вчителів у безоплатні відпустки заради економії коштів місцевого бюджету, — зазначає народний депутат Лілія Григорович. — Так, наприклад, на початку листопада вчителька Полтавської школи №33, яка просила не називати її ім’я через побоювання помсти з боку керівництва, розповіла, що нещодавно від міського відділу освіти Полтави надійшла інформація, що цього року на зарплати вчителям не вистачає 2 млн. грн., а тому їм доведеться на 4 дні написати заяви за свій рахунок — але при цьому все ж таки вийти на роботу. Наприкінці жовтня вчителі школи №3 Тернополя звернулись до міського голови щодо примушування з боку адміністрації школи написати заяви на відпустку без збереження заробітної плати на 5 днів під час шкільних канікул задля економії коштів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики