Не садіть до злочинця!

Не садіть до злочинця!

Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору–геноциду 1932—1933 років, до складу якого входять академіки Ігор Юхновський та Микола Жулинський, письменник Євген Сверстюк, генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів, історики, культурні діячі та правозахисники, закликає Президента, Генпрокурора, севастопольську владу та прокурора Криму заборонити розміщення портретів Сталіна на міському транспорті Севастополя.

За патріотизм доводиться відповідати

За патріотизм доводиться відповідати

Про те, що напередодні Євро–2012 на активних уболівальників посилився тиск, iдеться давно. Уболівальники Києва, Сімферополя, а тепер уже й Донецька скаржаться на неправомірні дії міліції як на стадіонах, так і поза ними.

Якою мовою говориш, депутате?

Якою мовою говориш, депутате?

Українська республіканська партія Левка Лук’яненка вимагає від депутатів Верховної Ради на засіданнях розмовляти державною мовою. А від Голови ВР Володимира Литвина — згідно з Конституцією України, забезпечити дотримання цих норм.

Переведи стрілки!

Переведи стрілки!

Поколивавшись туди–сюди за прикладом маятника й насмішивши увесь світ, Верховна Рада нарешті визначилася: «зимовому» (тобто нормальному, астрономічному) часу в Україні таки бути. Тож у ніч із суботи на неділю, о 4–й ранку 30 жовтня, не забудьте перевести годинникову стрілку на одну годину назад, тим самим скасувавши літній час.

Сто питань без мера

Сто питань без мера

Чергове засідання столичного парламенту вчора почалося з «допиту» секретаря Київради Галини Гереги. Ще до початку роботи опозиційні депутати знову звернулися до неї з актуальним відтоді, як головою міськадміністрації став Олександр Попов, запитанням: де чинний «мер усіх киян» Леонід Черновецький і чому він ігнорує засідання Київради?

Всі статті рубрики