Сто питань без мера

28.10.2011

Чергове засідання столичного парламенту вчора почалося з «допиту» секретаря Київради Галини Гереги. Ще до початку роботи опозиційні депутати знову звернулися до неї з актуальним відтоді, як головою міськадміністрації став Олександр Попов, запитанням: де чинний «мер усіх киян» Леонід Черновецький і чому він ігнорує засідання Київради?

«Я вже вам казала: я кожного тижня спілкуюся з мером, — вкотре взялася запевняти пані секретар. — Ми обговорюємо порядок денний, ухвалені рішення, він їх підписує». На зауваження, що Черновецький останнім часом не з’являється в Україні взагалі, а місця його відпочинку змінюються мало не щодня, пані Ганна відповіла, що її спілкування з Леонідом Михайловичем відбувається у телефонному режимі. А «всі документи, включно до останнього пленарного засідання, підписані мною і також мером! У нас затримки в цьому питанні немає. Я вам кажу це чесно і відверто».

Однак словам Гереги повірили не всі — «кличківці» підозрюють, що доручення на проведення сесій пані Галині насправді ставить не мер. «Невже щоразу до нього направляють літак із паперами? — висловив сумнів лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко. І вкотре вдався до критики: — Він не веде прийом громадян, не спілкується з депутатами та виборцями. Така ситуація є неприпустимою. Тому наша фракція вимагає, аби мер Черновецький прозвітував про свою діяльність перед киянами».

Нагадаємо, останньою звісткою від мера була реакція на закид Кличка про те, що оскільки екс–міністра Юрія Луценка судять за 40 тисяч гривень, то чому, мов­ляв, не посадять Черновецького, який «вкрав 70 мільярдів (і влада про це заявила публічно), подорожує за кордоном, просто не ходить на роботу». На своєму сайті Леонід Михайлович назвав Віталія «політиком–невдахою» і повідомив, що відстоюватиме свою честь у суді. Однак в «УДАРі» «УМ» запевнили, що позовних заяв від Черновецького не отримували.

На сесії ж, де планувалося розглянути більше сотні питань, депутати підтримали кілька проектів важливих рішень. Зокрема, ліквідували районні комунальні підприємства з паркування транспортних засобів — парковки передали в підпорядкування «Київпастранссервісу». Начальник головного управління транспорту і зв’язку КМДА Євген Водовозов назвав це рішення виваженим. Адже, за його словами, 90% київських паркувальних майданчиків не платили ні в районний, ні в міський бюджети, а єдиний оператор зможе краще контролювати роботу і забезпечить надходження коштів. При цьому, пообіцяв пан Євген, плата за паркування зрости не повинна.

Іншим рішенням Київради вулицю Танкову було перейменовано в бульвар імені авіаконструктора Сікорського (ініціювало перейменування посольство США, яке на бульварі скоро відкриє свою нову будівлю).

Крім цього, Київрада отримала свого представника у Верховній Раді — ним став «регіонал» Сергій Баранов–Мохарт. При цьому депутатка від «УДАРу» Наталія Новак заявила, що «жодним законом така посада не передбачена, незрозуміло, як Київрада може якось змінювати статус народного депутата. Крім того, депутат від Партії регіонів не може представляти інтереси всіх фракцій».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що 25 жовтня Шевченківський районний суд закрив справу колишнього голови комісії Київради iз земельних питань Олексія Євлаха по амністії. Проте у прокуратурі «УМ» цю інформацію не підтвердили. Нагадаємо, 21 червня проти Євлаха порушили кримінальну справу, звинувативши у земельних махінаціях (ч. 2 ст. 366 КК).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>