Житя триває — точиться війна

Житя триває — точиться війна

У справах щодо героїзації Бандери та Шухевича новий «сюжетний» поворот: Вищий адмінiстративний суд відмовив у допуску до провадження Верховного Суду справи про позбавлення лідера ОУН Степана Бандери і головнокомандувача УПА Романа Шухевича звання Героя України. Нагадаємо, після рішення Вищого адмінсуду 2 серпня про дегероїзацію Бандери та Шухевича залучені сторони захисту мали намір звернутися за правдою до Верховного Суду. Однак, за законом, заява про перегляд судового рішення в адміністративній справі подається до Верховного Суду через Вищий адмінсуд. При цьому вирішення питання про допуск справи до провадження Верховного Суду здійснюється колегією у складі п’яти суддів Вищого адмінсуду, яка формується без участі слуг Феміди, які постановили оскаржуване рішення. Ухвала ВАСУ однакова для всіх заявників (а таких було добрий десяток): судове рішення у справі Бандери та Шухевича не може бути оскаржене у Верховному Суді. Мотивація така: усе те, про що пише заявник у своєму клопотанні, свідчить лише «про неоднакове застосування норм процесуального права, а не матеріального». Що не є, мовляв, підставою для допуску до перегляду.

Плин часу

Плин часу

Сьогодні парламент має скасувати скандальну постанову від 20 вересня і «узаконити» в країні природний для наших широт астрологічний час — зимовий. Про це заявив учора на погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій Голова ВР Володимир Литвин. «Треба визнати, що прийняття цього рішення було непродуманим, таким, яке не прорахувало, не передбачило всі наслідки, — цитує Литвина інформагенція УНІАН.— Я пропоную парламентаріям (у вівторок) розглянути дане питання у першочерговому порядку... і ухвалити рішення, яке б передбачало перехід на годину назад, у зимовий період, і не переходити на літній час».

«Дiрка» у шпиталi?

«Дiрка» у шпиталi?

У ніч на понеділок iз Дніпроруднівського міського шпиталю утік 40–річний уродженець азербайджанського міста Талімарджан, мешканець села Роздольне Старобешівського району (Донеччина) Віталій Марковін, повідомляє сайт Головного управління МВС України в Запорізькій області.

Згорiла iдеологiя

Згорiла iдеологiя

На три з половиною роки, щоправда — умовно, засуджено полтавчанина Ігоря Загребельного і запоріжанина Віктора Давиденка, а Артема Циганка — на три роки. Суд Комунарського району Запоріжжя також частково задовольнив матеріальні претензії потерпілих «регiоналів»: підсудні Давиденко і Циганок повинні сплатити 62 тисячі гривень за псування офiсного майна ПР. Цікаво, що заявлені комуністами збитки на суму більше 9 тисяч гривень були виплачені їм ще до завершення слідства, однак «ленінці» затребували додаткової компенсації. Феміда відмовила.

Заборгував за шахту

Заборгував за шахту

Олександра Ковальова, лідера Всеукраїнської громадської організації ветеранів–«афганців» «Ніхто крім нас» (саме офіс цієї ВГО атакували податківці минулого четверга), звинувачують в ухилянні від сплати податків на майже три мільйони гривень. Як повідомляє УНІАН, за словами начальника Головного управління податкової міліції Державної податкової служби України Василя Коваля, Олександр Ковальов є співзасновником підприємства, що має шахту в Донецькій області, яка займається видобутком вугілля, проте оформлення безтоварних операцій відбувається на фіктивних контрагентів, а саме вугілля компанія постачала п’ятьом підприємствам. Тож обшук проводили за постановою Макіївського центрально–міського суду в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах за ст. 212 ч. 3 Кримінального кодексу України. Але жодних документів, що свідчать про фіктивну діяльність компанії, не було виявлено.

СІЗО дає відгули?

СІЗО дає відгули?

Можливо, луганське СІЗО практикує «відгули» на свята для своїх дисциплінованих «підопічних»? Як інакше пояснити факт, помічений тамтешнім правозахисником Костянтином Реуцьким на Покрову: затриманий міліцією екс–депутат Луганської міськради Роман Ландік гуляв вулицями рідного міста в той час, коли мусив сидіти в СІЗО? «Бачив його ввечері 14 жовтня, на початку сьомої, він неспішно йшов до обласної прокуратури. Виглядав веселим і відпочилим. Не здивуюся, якщо для ландиків у нашому СІЗО існує такий собі «денний стаціонар», — цитує Реуцького сайт «Lugansk. Медіа.стиль».

Мільйонер із Борщагівки

Мільйонер із Борщагівки

Мешканець столиці зірвав джек–пот лотереї «Лото–Забава» — 10 мільйонів гривень розігрувалися упродовж двох тижнів. «На жаль, поки що ми не можемо розголошувати ім’я переможця. Відомо лише те, що виграшний квиток щасливчик купив у Києві на Борщагівці. Також додам, що шанс виграти є у кожного. Джек–пот «Лото–Забава» зростає постійно і зростатиме надалі. Найближчим часом він становитиме 5 мільйонів гривень і збільшуватиметься», — розповіли «УМ» у прес–офісі оператора державних лотерей «М. С. Л.» («Молодьспортлото»). У «переможця з Борщагiвки», додають у представництві «М.С.Л.», є лише 30 днів для оформлення свого виграшу.

Втихомирення батальйону «Нахтігаль»

Втихомирення батальйону «Нахтігаль»

Рішення Нежухівської сільради від 10 жовтня про перейменування вулиці Миру в селі Райлів Стрийського району на вулицю Воїнів батальйону «Нахтігаль» не буде втілено у життя. Голова означеної сільради Михайло Яхван наклав вето на це рішення. Очевидно, рукою пана голови водила велика дипломатія, адже звістка про увіковічення батальйону «Нахтігаль» у назві однієї з вулиць Райліва викликала значний спротив у багатьох політичних сил країни та обурення Росії. Слід сказати, що й не всі мешканці вулиці у захваті від пропонованих змін.

Вибач, Стіве...

Вибач, Стіве...

Назвати одну з міських вулиць іменем померлого нещодавно всесвітньо відомого комп’ютерника Стіва Джобса запропонував гіперактивний депутат обласної ради, «заукраїнець» Степан Барна. Народний обранець уже нібито навіть адресував відповідне звернення Тернопільській міській раді та її голові Сергію Надалу.

ЗНАЙ НАШИХ!

ЗНАЙ НАШИХ!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Журналіст «УМ» Максим Савчук виборов друге місце на конкурсі журналістських розслідувань, який проводило посольство США спільно з «Українською правдою». Творче змагання було організоване для українських молодих журналістів, студентів за спеціальністю «журналістика» та інших початківців, віком від 18 до 25 років.

НОВИНИ ПЛШЮС

НОВИНИ ПЛШЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики