Умиротворення Кирила

Умиротворення Кирила

Україну знову, цьогорiч уже вчетверте, відвідує патріарх Кирил. Цього разу він приїхав на два дні до Луганська. Вчора ввечері глава РПЦ відвідав Володимирський кафедральний собор, а сьогодні проведе літургію на театральній площі міста. Заплановано також вiдвiдини Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, закладення каменю майбутнього храму Ікони Божої Матері «Умиління», а ще — зовсiм не пасторськi вiдвiдини пiдприємства «Луганськтепловоз».

Погнали «соболя»

Погнали «соболя»

Старійшина козачої проросійської громади «Соболь» і батько аж 15 дітей Віталій Храмов позавчора мав усі шанси повторити маршрут екс–президента Криму Юрія Мєшкова, якого, нагадаємо, за рішенням місцевого Окружного адміністративного суду два місяці тому примусово відправили до «матушки Росії» через Керченську поромну переправу. Позавчора ж увечері та сама судова інстанція задовольнила позов місцевих управлінь міліції і СБУ щодо негайного видворення Храмова за межі нашої країни із забороною перетинати її кордон упродовж найближ­чих п’яти років. Колегія судів, відхиливши всі клопотання захисту, однозначно погодилася з аргументами позивачів, що Віталій Храмов отримав український паспорт у Севастополі 2004 року незаконно, натомість має російський. До того ж його громадська активність останнім часом веде до розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі.

А ти подякував Донбасу?

А ти подякував Донбасу?

Акція запланована на майдані Незалежності о 18–й годині. Організатором виступає фірма ProstoPrint, яку правоохоронцi звинувачують у друці футболок iз логотипом Євро–2012 без ліцензії. Громадськiсть вважає, що це лише помста влади за виготовлення і продаж футболок зі слоганом «Спасибо жителям Донбасса за президента пи...са».

Війна чесному слову

Війна чесному слову

Найстаріша незалежна телекомпанія Харкова, яка працює в регіоні майже 20 років, несподівано опинилася під загрозою знищення. Як повідомили журналісти у відкритому листі до Президента України Вiктора Януковича, за особистою вказівкою міського голови Геннадія Кернеса, міська санстанція і провайдерські фірми перешкоджають виходу АТН в ефір.

Хорватська «качка»

Хорватська «качка»

«За попередньою інформацією, отриманою від компетентних джерел Лівії з посиланням на військове командування міста Місрата, з’ясовано, що повідомлення про розстріл не відповідає дійсності», — запевняє речник МЗС України Олександр Дікусаров. Він пояснює: громадянам України в Лівії гарантоване право на захист iз боку представників дипломатичних місій. У разі затримання чи розстрілу українців про це одразу було б повідомлено у посольство України в Тріполі.

По тепло — лише на південь

По тепло — лише на південь

Прогнози народних синоптиків справ­джуються: друга половина вересня нагадає, що літо таки закінчилося, незважаючи на теплу погоду, яскраве сонце і ледь відчутний вітер. Нагадаємо, народний синоптик Волині Володимир Лис попереджав читачів «УМ», що, починаючи з третьої декади вересня, очікується сильне похолодання, погода вкрай зіпсується. В «Укргідрометцентрі» підтвер­джують: сонячними днями залишилося тішитись зовсім недовго.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сибiр ще намалює

Сибiр ще намалює

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Одеську владу, схоже, сильно ображає все українське: балкон будинку на Дерибасівській, 20, розмальований під петриківський розпис з написом на помаранчевому тлі «Слава Україні!» вчора, за розпорядженням голови Приморської райдержадміністрації «регіонала» Івана Пастушка, комунальники зафарбували білою фарбою.

Всі статті рубрики