Згадали, як наші відкривали Канаду

Згадали, як наші відкривали Канаду

Понад сторіччя тому українцям не треба було, як тепер, вистоювати довгі й часто безперспективні черги перед амбасадою Канади, аби ступити на тамтешню благополучну землю. Наприкінці другої половини ХІХ століття еміграційний синдикат, створений канадським урядом, спеціально відрядив на територію Західної України понад 6 тисяч вербувальників, які в поті чола агітували наших людей освоювати північноамериканські прерії. Першими на заклик канадської влади відгукнулися мешканці прикарпатського села Небилів, що в Рожнятівському районі, Іван Пилипів та Василь Єленяк. Сьомого вересня 1891 року пароплав «Орегон», після двох тижнів подорожі водами Атлантики, доставив галицьких піонерів у канадський порт Галіфакс. Так почалася перша хвиля української еміграції в Північну Америку.

На одного Карла поменшає?

На одного Карла поменшає?

Не встигли харківські комуністи оплакати демонтаж пам’ятника Героям революції у центрі міста, як колеги по парламентській коаліції підготували їм новий ідеологічний сюрприз. Днями міська організація Партії регіонів виступила з ініціативою повернути площі Карла Маркса її первісну назву — Благовіщенська.

Обличчям до людей

Обличчям до людей

Незабаром у Черкаській мерії можна буде зустріти ідеальних чиновників. Адже вони працюватимуть за спеціальними правилами, прописаними в етичному кодексі чиновника, який готують у Черкаській міській раді.

Всі статті рубрики