Обличчям до людей

13.09.2011

Незабаром у Черкаській мерії можна буде зустріти ідеальних чиновників. Адже вони працюватимуть за спеціальними правилами, прописаними в етичному кодексі чиновника, який готують у Черкаській міській раді.

За словами Ірини Левченко, директора департаменту забезпечення діяльності виконавчого комітету, узагальнити стандарти поведінки було вирішено не випадково, оскільки «виконавчий комітет, його структурні підрозділи — це той орган, який працює задля покращення життя громади і представляє Черкаси на рівні інших міст чи країн, тож і його імідж має велике значення». Тому в розділі «Поведінка службовця» буде зазначено основні правила спілкування не лише з відвідувачами владних кабінетів, а й із колегами. У новому кодексі зафіксують норми взаємин між керівником та підлеглими і навіть пропишуть норми поведінки в позаробочий час. Чи дотримуватимуться норм етичного кодексу черкаські чиновники — теж не залишиться без уваги. Бо в цьому документі будуть зазначені засоби контролю та відповідальність за порушення кодексу.

Коли ж проект етичного кодексу буде готовий, його затвердить виконком, повідомляє прес–служба черкаського міського голови. А поки що до створення етичного кодексу чиновника черкаська мерія запросила долучитися кожного жителя міста, закликавши надсилати свої пропозиції.