І довго катували горілкою...

І довго катували горілкою...

На Рівненщині розгорівся скандал: депутат Дубровицької райради Володимир Жовклий стверджує, що над ним жорстоко знущалися бійці «Беркута». За словами районного обранця, він повертався вночі додому в село Переброди. По дорозі зустрів правоохоронців, які намагалися його зупинити. Але поїхав далі, після чого по його машині було відкрито вогонь. Уже згодом до хати депутата приїхали «беркутівці», надягли на нього кайданки і повезли у райвідділ (чомусь на власному авто Володимира). Дорогою його постійно били та поїли горілкою, а коли машина зламалася, витягли чоловіка до річки, де, тримаючи за ноги, кiлька разiв занурювали у воду. Депутат зняв побої і написав заяву до прокуратури.

Файнгольд укотре вийшов на волю

Файнгольд укотре вийшов на волю

За останні три роки у скандально–кримінальних новинах із Криму прізвище Файнгольд, поза всяким сумнівом, згадується найчастіше. Почалося все з наймолодшого, Віталія, який на своєму «Бентлі» восени 2008 року збив місцеву мотоциклістку Ганну Мішуткіну (судова тяганина досі триває, а її головний фігурант перебуває на підписці про невиїзд). У травні ж 2011–го «естафету» перейняв його батько Йосип Файнгольд, бізнесмен і колишній депутат міськради. Чоловіка тоді витягли до слідчого ізолятора просто з лікарняного ліжка — за підозрою у шахрайстві та перевищенні службових повноважень. Загалом слідство йому приписує аж чотири такі епізоди, де окремо фігурують 600, 250, 230 і 150 тисяч гривень.

Від камери не сховаєшся

Від камери не сховаєшся

Друге досудове засідання щодо колишнього голови Заставнівської райдержадміністрації Михайла Бойчука відбулося у Першотравневому районному суді Чернівців за посиленого міліцейського супроводу — кілька офіцерів чергували на вулиці, у коридорах та залі судових засідань. Бойчук виглядав стомленим, спирався на цiпок, адже він інвалід — не має однієї ноги. Два адвокати підсудного висловилися проти того, щоб журналісти одного з телеканалів робили відеозапис засідання. Протест підтримав і обвинувачений. Також адвокати подали клопотання, щоб у ролі захисників брата і зятя Михайла Бойчука виступали їхні дружини.

Замість рекорду — ганьба

Замість рекорду — ганьба

Учора біля Музею запорозького козацтва відбулося незвичне дійство, яке в анонсі Управління у справах преси та інформації Запорізької облдержадміністрації значилося як нарада. Логічніше було вести мову про спробу виконавчої влади регіону «відбілитися» за інцидент, що стався на острові 4 серпня. Того четверга, вважає голова обласної організації ВО «Свобода» Віталій Подлобніков, «на Хортиці було вчинено черговий акт наруги чиновників і князьків над пам’яттю та історією України. Заради піару голови ОДА Бориса Петрова співробітники заповідника зрізали православний хрест, який встановили запорізькі козаки на кургані з нагоди першої річниці Незалежності України».

Не Дизель, та все ж із «Греїв»

Не Дизель, та все ж із «Греїв»

Популярній українській рок–групі не вдалося залишитися осторонь наркотичного скандалу. Як раніше повідомляла «УМ», 6 серпня міліція затримала організовану групу наркоторговців, які поширювали канабіс та кокаїн. У пресі поширилися чутки, що до групи належить лідер гурту «Грін Грей» Андрій Яценко, відомий як Дизель. Правоохоронці цю інформацію не підтвердили, але й категорично не спростували, зазначивши лише, що справді затримано одного з українських музикантів. Тепер уже відомо, що до криміналу справді причетний один із учасників «Грін Грея», але не Дизель, а 45–річний бас–гітарист Петро Цимбал, син відомої української телеведучої Тетяни Цимбал.

Де в Україні жити страшно

Де в Україні жити страшно

У дослідженні сайту «Оглядач» «Де страшно жити: Топ–10», автори якого визначили десять «найстрашніших» для проживання міст України, «переміг»супутник Донецька — місто Макіївка. Зате з Дніпропетровщини до антирейтингу потрапили відразу три міста. Сам обласний центр, щоправда, тільки замкнув Топ–10. Проте й «похвалитися» має чим: і приватним сектором Амур–Нижньо­дніпровського району, який вважається меккою для наркоманів і наркоторговців, і першим місцем в Україні за обсягами викидів оксидів вуглецю, і навіть тим, що деякі вулиці тут дотепер носять імена відомих з історії щонайменше сумнівних особистостей, а то й убивць.

Хочу працювати чесно!

Хочу працювати чесно!

Навесні цього року «УМ» детально розповідала про приголомшливу передісторію безпрецедентного випадку, коли тернопільський підприємець Віталій Сороколіт оскаржив судове рішення, яким його було... звільнено від кримінальної відповідальності. Коротко нагадаємо, що цей талановитий чоловік створив ефективну інтегровану комп’ютерну систему обліку та управління виробництвом (бізнесом). Належно оцінила її й одна солідна зарубіжна фірма, яка підписала з автором ліцензійну угоду на десятирічний термін використання за умови обслуговування ним самим. Чотири мільйони гривень гонорару, проведених одним платежем, підприємець задекларував і сплатив відповідні податки. Та, мабуть, надто вже ласою видалася сума податківцям, «ділитися» з якими Віталій Сороколіт принципово відмовився.

Невігластво «на коні»

Невігластво «на коні»

Єдину школу в Україні, де вчителював Василь Стус, «регіонали» позбавили можливості називатися його ім’ям та мати меморіальне погруддя. Під час розгляду цього питання на сесійному засіданні 29 липня із 68 присутніх депутатів Горлівської міськради за встановлення погруддя проголосувало лише 13. Серед них були представники Європейської партії, «Батьківщини» та «Сильної України». Члени інших політичних сил ідею сприйняли вкрай негативно. На адресу видатного поета від представників Партії регіонів лунали закиди на зразок «Стус — бандерівець», «фашист» тощо. Проте у міській раді переконують: це аж ніяк не пов’язано з особистісним сприйняттям депутатами постаті дисидента.

Всі статті рубрики