Тролейбуси без роботи

Тролейбуси без роботи

Учора водії та кондуктори 76 тролейбусів не вийшли на роботу, оголосивши одноденний попереджувальний страйк. Спочатку вони влаштували пікет біля адміністративного корпусу «Міськелектротрансу», а потім перейшли з мітинговою атрибутикою на майдан Свободи до Будинку рад. У довгому списку претензій до влади та керівництва комунального підприємства цього разу — не лише традиційна вимога виплатити заборговану заробітну плату, а й протест проти реорганізації одного з найбільших транспортних підприємств міста.

«Завальна» реставрація

«Завальна» реставрація

Надзвичайна подія сталася серед білого дня. На щастя, після обвалу масивної стіни південно–західної частини фортеці ніхто не постраждав, а місце руйнування одразу відгородили від надокучливих туристів і мародерів.

Час визначатися

Час визначатися

Літо у розпалі: люди їдуть у відпустку, а для вступників це найбільш нервова пора року. Настала кульмінаційна стадія — визначити, хто й де навчатиметься. Виші оприлюднили перші списки тих, кому поталанило з 1 вересня зайняти мiсця в аудиторіях, а Міністерство освіти й незалежні спостерігачі підбивають перші підсумки вступної кампанії.

Ідуть дощi...

Ідуть дощi...

Скучили за дощем і прохолодним повітрям? Радійте! На погодному фронті — наступ добрячих злив. Лише відпочивальники у Криму і далі мають змогу насолоджуватися гарячими променями ультрафіолету і ходити у шортах. «У найближчі три доби атлантичне повітря витіснить тропічне, що спричинить значне зниження температурного фону. Вдень стовпчик термометра пiднiматиметься до 19—25 градусів вище нуля, вночі показники сягатимуть лише 10—16 градусів. Проте місцями денна температура ще сягатиме 27 градусів. Упродовж 3 і 4 серпня дощі пройдуть усіма областями України, крім Криму і деяких західних регіонів», — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

Смертельна помста «Шаленого»

Смертельна помста «Шаленого»

«Якщо міліція спускатиме справу вбивства Сашка на гальмах, ми вийдемо на вулиці», — з таких слів розпочав розмову з «УМ» один iз керівників львівського руху футбольних фанатів «Бандерштат–ультрас». За його словами, попри те, що вбивцю затримано, є всі підстави остерігатися, що той обмежиться легким переляком у психіатричній лікарні, а його поплічники залишаться на волі. І хоч кривава справа до футболу має лише дотичне відношення, наслідки її можуть обернутися «погромним» московським сценарієм. Про серйозність ситуації свідчить хоча б те, що брата вбивці ледве вдалося вирвати з рук розлючених фанатів.

Пеліканів тягне в Крим

Пеліканів тягне в Крим

Облюбували рожевокрилі птахи озера Камишинський луг і Кояшське неподалік траси Феодосія—Керч. Пернаті поводяться досить одноманітно: цілий день, збившись у зграї, незворушно сидять на воді. І лише зранку кудись відлітають, імовірно, підзаправитись калоріями, а потім знову повертаються на насиджені місця.

Відпочивайте з розумом!

Відпочивайте з розумом!

Водні атракціони, гідроцикли, прогулянкові судна в розпал літа не можуть не привабити затятих відпочивальників і відчайдушних прихильників екстриму. Та чи безпечно користуватися водними видами транспорту? Начальник Державної річкової інспекції з безпеки судноплавства Олександр Вечурко запевняє, що річкові судна перевіряють тричі упродовж навігаційного сезону. Їх постійно контролюють інспектори, яких, на жаль, не вистачає: «Місцева влада недостатньо опікується питанням безпеки на воді, тож нам доводиться залучати позаштатних інспекторів, аби попередити надзвичайні ситуації. У такий спосіб вдалося зменшити кількість аварій на суднах до тринадцяти, порівняно з 19 минулорічними трагедіями. Кількість жертв теж пішла на спад: за 2010 рік загинуло 14 осіб, упродовж 2011–го — поки що п’ятеро».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики