Жовто–зелений континент

Жовто–зелений континент

Попередні чотири роки переможець «Тур де Франс» визначався на початку останнього, гірського, тижня перегонів, коли гонщики піднімалися на складне Плато–де–Бель. Однак цього року велопрофі зруйнували традицію, відклавши визначення переможця на передостанній — «бойовий» — етап (нагадаємо, що заключна ділянка перегонів із фінішем на Єлисейських полях — час для шампанського та чергової «розборки» спринтерів, але — не «генеральщиків»).

Холод «бикам» не союзник

Холод «бикам» не союзник

Дозвіл на застосування видувних дифузорів — позаду, а разом із ними — й непереможність болідів «Ред булл». Після того як ФІА посеред сезону заборонила використання цієї прогресивної технології, «бики» не можуть виграти дві гонки поспіль. Хоча до Сильверстоуна, коли вступили в дію обмеження щодо дифузорів, перевага «Ред буллів» над опонентами була тотальною — лідер «стайні» Себастьян Феттель виграв шість гонок чемпіонату із восьми. І ось виявляється, що новація від ФІА таки досягла мети — інтригу в турнірі відновлено.

Хвилі фінального акорду

Хвилі фінального акорду

Другий робочий тиждень на чемпіонаті світу з водних видів проходить під акомпанемент плавців, щоправда, не українських. Як розповідав «УМ» головний тренер нашої збірної перед відльотом до Шанхая, головне завдання наших юних збірників — місця у фіналах. Щоправда, в перші два дні таку задачу–мінімум виконав лише Андрій Говоров. До вирішального запливу на 50 м батерфляєм дніпропетровець потрапив із п’ятим часом (23,39 сек), однак у фіналі фінішував останнім, восьмим, (23,64), програвши переможцеві з Бразилії Сезару Сієло Фільйо півсекунди.

Видихалось пиво, обмілів Дніпро

Видихалось пиво, обмілів Дніпро

Є час розкидати каміння і час його збирати. У минулому сезоні київська «Оболонь» здобула аж десять очок у матчах із лідерами нашого футболу — «Динамо» й «Шахтарем». Чи то гранди перебували не в найкращій формі, чи вони недооцінили амбітних «пивоварів», але ті результати стали справжньою сенсацією. Без тих несподіваних десяти пунктів команда Сергія Ковальця фінішувала б якраз на останньому місці в турнірній таблиці. Але не можна в одну річку увійти двічі. Початок нового чемпіонату був для «пивоварів» нещадним. У перших трьох турах вони змагалися з представниками України в єврокубках, зокрема «Шахтарем» та «Динамо». Тепер результат очікуваний — нуль очок, найбільше пропущених м’ячів, немає забитих. Після «гірників» «Оболоні» помстилося й «Динамо».

І знову разом

І знову разом

У цьому році Азербайджан уперше здобув право провести турнір під егідою Жіночої тенісної асоціації (WTA), тому очікувати великих зірок на «Кубку Баку» було не варто. Минулого тижня на кортах тенісної академії столиці цієї закавказької республіки змагалися переважно представниці пострадянського простору. До числа восьми сіяних як в одиночному, так і парному розрядах потрапила лише одна тенісистка з «далекого зарубіжжя» — румунка Моніка Нікулеску. Хоча формально була тут ще й громадянка Великої Британії, але Олену Балтачу, доньку колишнього футболіста київського «Динамо», чужою аж ніяк не назвеш.

Довга рокіровка до п’єдесталу?

Довга рокіровка до п’єдесталу?

Після не надто вдалого старту чоловічої збірної України на елітному турнірі в китайському Нінбо здавалося, що в наших мало шансів потрапити до числа призерів. Утім в останніх трьох турах світового форуму «синьо–жовті» набрали оберти і підстрибнули з шостого місця на третє.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики