ХРОНІКА

26.07.2011

Хокей

В Україні створено Професіональну хокейну лігу. Таке рішення учора одностайно ухвалили на конференції об’єднання клубів за участі керівників ФХУ. Як повідомив сайт «Чемпіон», першими членами ПХЛ стануть ХК «Донбас», «Сокіл», «Компаньйон–Нафтогаз», «Білий барс», БХК «Ворони», «Беркут», «Харківські акули», «Цунамі» та ХК ЛАЗ.

* * *

Чемпіон України, «Донбас», який проводить тренувальний збір у Канаді, виграв два товариські матчі у збірної ОХЛ (Хокейної ліги Онтаріо) — 4:1 (Матерухін, Піскунов, Доніка, Тезіков) і 8:7 (Варламов — 2, Бобкін — 2, Доніка, Шафаренко, Ісаєнко, Толкунов).

Баскетбол

Відбулося жеребкування Ліги ВТБ сезону 2011/2012. Суперниками чемпіона України, київського «Будівельника», у групі А стали російські «Хімки», «УНІКС», «Нижній Новгород», литовський «Жальгіріс», латвійський ВЕФ, естонський «Калев», казахстанська «Астана» і переможець кваліфікаційного етапу.

У групі В разом із маріупольським «Азовмашем» гратимуть російські ЦСКА, «Спартак», «Локомотив–Кубань», білоруський «Мінськ–2006», чеський «Німбурк», польський «Проком», литовський «Летувос рітас» і ще один «щасливчик» із кваліфікації.

Третій представник України в цьому турнірі, «Дніпро», разом з iще п’ятьма командами побореться за дві путівки до основного етапу у відбірковому раунді.