Бездітні табори

Бездітні табори

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Імовірно, вже невдовзі діти та підлітки відпочиватимуть лише за старими радянськими традиціями — у бабусі на дачі, адже їхати в табори сьогодні небезпечно не тільки для здоров’я, а й для життя загалом. У зв’язку з постійними випадками масових захворювань дітей Державна санітарно–епідеміологічна служба Міністерства охорони здоров’я протягом 18 липня перевірила 254 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. У результаті рейду санітарнi лікарi призупинили функціонування комплексу «Верховина» в Івано–Франківській області й оздоровчого закладу в Чернігівськiй області «Веселка». Не почнуть нові зміни й два оздоровчі заклади для дітей у Київській області — «Лісова Казка» та «Переяславський». У «Доброму самаритянинi» і «Юному романтику» перевіряючі також виявили низку порушень санітарних норм.

Лістьєв — для «крутизни»

Лістьєв — для «крутизни»

Після довгого досудового слідства і численних апеляцій нарешті поставлено крапку у справі дніпропетровських кілерів, які десять років тримали у страху не лише місцевих бізнесменів, а й кримінальний світ. Організатора банди Ігоря Зіміна Феміда засудила до довiчного позбавлення волі. Його найближчому соратнику Юрію Іванському дали 14 років. Ще трьох помічників організаторів убивств засудили на 8—15 років тюрми.

Політ у невідомість

Політ у невідомість

Щасливим випадком можна назвати приземлення з вiкна багатоповерхiвки однорічної дівчинки з Красноармійська, що на Донеччині. Як повідомили «УМ» у прес–службі міліції Донецької області, дівчинка жила разом із 25–річною мамою та бабусею. Поки бабуся поралася на кухні, малятко гралося біля вікна, яке було закрите москітною сіткою. Раптом жінка почула незрозумілий шум, а коли озирнулася, внучки вже не було: дівчинка «пірнула» донизу разом із сіткою.

Собачий фактор

Собачий фактор

Одразу два собачі інциденти з інтервалом у кілька днів сталися в Криму. В обох випадках, без сумніву, винуватцями є не самі хвостаті «бійці» породи пітбультер’єр, а їхні безвідповідальні господарі. Причому в першому випадку хазяїна собаки ще не знайшли. Проте мешканці одного з дворів по сімферопольській вулиці Лермонтова вважають, що собака приблудився не здалеку, а належить комусь iз сусідів. Чому ж без намордника і господаря тварина опинилась на дитячому майданчику саме в той момент, коли там бавилися діти, — це запитання, швидше, риторичне. Як стверджують очевидці, агресивний пес кинувся на шестирічну дівчинку, яка бігла і, перечепившись, упала. Люди одразу прийшли дитині на допомогу — палицями вiдiгнали пса (його доправлено до собачого притулку) і негайно викликали «швидку».

Пісняр у кептарику

Пісняр у кептарику

До кінця осені між Львівською обласною філармонією та Національною музичною академією височітиме триметровий пам’ятник композитору Володимиру Івасюку. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради. Нагадаємо, сам проект монумента було затверджено ще 6 серпня 2010 року. Ініціатором зведення скульптури виступив лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, який до того ж фінансував усі проектні затрати. Музикант обіцяє оплатити й виготовлення самого пам’ятника, ціна якого, згідно з поточним робочим планом, орієнтовно становить 200 тисяч гривень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Труба» повертає на Захід

«Труба» повертає на Захід

Україна несподівано отримала чудовий аргумент у своїх традиційних «газових» дискусіях iз Російською Федерацією. Наші активи трохи подорожчали, крім того Україна отримала де–факто невелику підтримку з іншого боку газогону — Європи. Тобто розмови про участь Заходу в модернізації нашої «труби» почали набувати реальних обрисів. Так, учора Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк підписали документи на виділення кредиту задля модернізації української ГТС.

На чиїй совісті дельфіни?

На чиїй совісті дельфіни?

При Міністерстві екології та природних ресурсів України створено спеціальну комісію, яка має з’ясувати причини масової загибелі дельфінів у Чорному морі. Перші вісім тіл загиблих дельфінів екологи знайшли в Тендрівській затоці на території Національного природного парку «Білобережжя Святослава», що на Миколаївщині. А через пару днів мертвих дельфінів також виявили в районі курортного містечка Залізний Порт у Ягорлицький затоці, що на Херсонщині.

Всі статті рубрики