«Без України європейський проект виглядає незавершеним»

«Без України європейський проект виглядає незавершеним»

В іспанському місті Сан–Себастьян цими днями відбувся міжнародний семінар з питань Центральної Європи. До участі в ньому найавторитетніша медіа­–організація континенту — Асоціація журналістів Європи, яка виступила ініціатором цієї зустрічі, запросила поважних політиків, дипломатів, керівників ЗМІ, екс–керівників низки країн. Серед них — попереднiй Президент України Віктор Ющенко, екс–президенти Польщі Олександр Кваснєвський та Румунії — Петре Роман. Також у семінарі брали участь екс–комісар ЄС iз питань торгівлі та політики добросусідства Беніта Ферреро–Вальднер, колишнiй президент Європарламенту Енріке Барон, президент Асоціації журналістів Європи Дієго Гарседо. Головні теми, які обговорили учасники — пріоритети напрямів розвитку країн пострадянського простору та їхні подальші стосунки з Росією, яка відновила свою економічну та військову потужність. Проте так і не стала країною, де панують верховенство права і демократія.

Суд без підсудного

Суд без підсудного

Судовий процес над екс–главою МВС Юрієм Луценком стає жорсткішим. З одного боку, його наглядачi відмовляються виконувати дозвіл судді Сергія Вовка на медичне обстеження колишнього міністра за межами СІЗО (мовляв, хай обстежується в ізоляторі). З іншого — учора в самому Печерському райсуді столиці суддя Вовк видалив Юрія Луценка iз зали засідань за порушення порядку. Тож лідер «Народної самооборони» не мав змоги почути оголошення власного обвинувального висновку прокурором.

Відплив із Керчі й мовчи

Відплив із Керчі й мовчи

Екс–президент Криму Юрій Мєшков уже залишив територію України. У середу під вечір Адміністративний суд АРК ухвалив рішення видворити з території держави скандального громадянина РФ, підтримавши постанову Служби безпеки України. СБУ зафіксувала, що Мєшков допустив висловлювання, які побічно закликають до зміни конституційного устрою України. Від часу його затримання до вигнання минуло півдоби.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики