НОВИНИ ПЛЮС

15.07.2011

Угода з ЄС

Угода про зону вільної торгівлі України з Євросоюзом майже готова. Про це в інтерв’ю «Німецькій хвилі» заявила депутат Бундестагу Бербель Кофлер. Вона не виключила, що угоду підпишуть у грудні. Водночас це не означатиме, що документ негайно запрацює — на угоду ще чекає процес ратифікації. «Євросоюз не може давати вказівки, як швидко країни, які входять до його складу, повинні працювати з угодою, але буде визначено остаточний термін ратифікації, якого доведеться дотримуватися», — пояснила Кофлер.

Газета ж «Коммєрсант—Україна» написала, що європейські парламенти можуть провалити ратифікацію угоди з Україною. Зокрема, політики ЄС стурбовані застосуванням вибіркового правосуддя в Україні та порушеннями закону у Верховній Раді.

Міліція й далі штовхатиме журналістів?

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція діяла законно, коли виводила народних депутатів та журналістів із зали суду під час розгляду «справи Тимошенко». «Якщо депутат поводиться неправильно і суддя прийняв рішення про його виведення, то це рішення міліція буде виконувати, тому що міліція зобов’язана виконувати законні рішення», — цитує міністра «Українська правда». Могильов зазначив, що депутатський імунітет не поширюється на парламентаріїв у ситуації, коли суд ухвалює рішення про їх видворення із зали за порушення дисципліни.

Справа Мельниченка

Колишній охоронець Леоніда Кучми Микола Мельниченко оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Печерського райсуду щодо поновлення проти нього кримінальної справи. Адвокати Кучми Сергій Ульянов і Віктор Петруненко вважають, що таким чином Мельниченко намагається уникнути відповідальності за свої дії, які їхній підзахисний Кучма оцінює як шпигунство, зраду держави та розпродаж її таємниць, шантаж, наклеп і фальсифікацію.