Гучна тиша мережевої революції

Гучна тиша мережевої революції

В умовах фінансової й економічної кризи білоруси вигадують усе нові форми протесту проти влади. Після жорстокого придушення мирних акцій у соціальних інтернет–мережах народилася ідея «флешмоб–протесту». Учасники ініціативи, яка отримала назву «Революція через соціальну мережу», домовилися щосереди виходити на центральні площі міст на «колективну прогулянку» без транспарантів, прапорів і словесних гасел — аби їх не можна було звинуватити в організації несанкціонованого мітингу. Саме цю ініціативу мав на увазі президент Лукашенко, коли днями пообіцяв «шарахнути по «свядомих», які в соціальних мережах закликають до страйків».

За Кокойти — хоч переворот!

За Кокойти — хоч переворот!

У невизнаній міжнародною спільнотою (окрім Росії, Венесуели, Науру та Нікарагуа) Південній Осетії ледве не стався державний переворот. Позавчора приблизно 200 співробітників держохорони та міністерства оборони республіки увірвалися у зал засідань парламенту й вимагали від депутатів негайно внести поправки до Конституції, які б дозволили чинному президенту Едуарду Кокойти балотуватися на третій термін. Нагадаємо, напередодні Верховний суд Південної Осетії заборонив виносити це питання на референдум як незаконне.

Євро на волосині

Євро на волосині

Банкрутство Греції, а з ним і падіння курсу єдиної європейської валюти та посилення економічних проблем усієї єврозони, стало ще на крок ближчим. Міністри фінансів ЄС не змогли домовитися про заходи щодо порятунку країни від дефолту. На заваді стала розбіжність позицій Німеччини та Голландії з одного боку і європейського Центробанку та Франції — з другого.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики