Путін і діти

Путін і діти

Володимир Путін привіз до Києва космічний раритет: разом iз першою жінкою–космонавтом Валентиною Терешковою вчора він нагороджував у «Мистецькому арсеналі» українських діток–переможців конкурсу тематичного малюнку. Дійство відбувалося в «Мистецькому арсеналі» надвечір на тлі виставки «Космічна Одіссея». Від України, окрім дітей, був заанонсований до участі перший віце–прем’єр Андрій Клюєв. Це, власне, і стало єдиною подією у вчорашньому відзначенні на міждержавному рівні, тобто спільно з Росією, ювілейного Дня космонавтики. До урочистого вечора вектори програми перебування російського прем’єра та легендарної «першої леді» космосу, якій нині 74 роки, розбіглися в різні частини Києва.

І все–таки просимо на посадку!

І все–таки просимо на посадку!

Пасажири, які користуються послугами столичного аеропорту «Бориспіль», отримали давно очікуваний подарунок: учора таки було звільнено з займаної посади очільника летовища Бориса Шахсуварова. Свого часу «УМ» детально повідомляла про витівки ексцентричного директора: фінансові зловживання, корупційні дії, внаслідок яких послуги в аеропорту були монополізовані, а отже, перевізникам та пасажирам вони обходилися дорожче. З ініціативи пана Шахсуварова «Бориспіль» не отримав кредиту від японських бізнесменів на розвиток інфраструктури летовища. «УМ» навіть навела факти, що пан Шахсуваров користується двома паспортами: українським та російським, а подвійне громадян­ство заборонено у нас чинним законодавством. Публікація у нашій газеті не сподобалася директору, і він подав на газету до суду — але не зміг навести аргументів на свою користь.

За злочинця — кара

За злочинця — кара

Дев’ятеро членів ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери сьогодні постануть перед Жовтневим судом Запоріжжя за звинуваченням у пошкодженні бюста Йосипа Джугашвілі, якого, нагадаємо, ще за каденції Президента Віктора Ющенка Апеляційний суд Києва своєю постановою визнав злочинцем і винним у геноциді мільйонів українців. «Нині, швидше за все, триватимуть лише процесуальні дії, як–то опитування свідків. Вирок очікуємо значно пізніше, хоча наші хлопці морально готові пройти всі етапи судових засідань, аби довести власну невинуватість, — зазначив у коментарі «УМ» перший заступник голови ВО «Тризуб» Андрій Тарасенко. — Ми намагатимемося усіляко підтримати хлопців у залі суду, а народні депутати вкотре проситимуть суд взяти ув’язнених на поруки».

«Регіони» проти «обкурених холуїв»

«Регіони» проти «обкурених холуїв»

Узагалі не згадувати в засобах масової інформації народного депутата від Партії регіонів Яна Табачника закликає Ігор Лубченко — голова Національної спілки журналістів України. «І я закликаю своїх колег оголосити бойкот пану Табачнику... Журналістів, переконаний, його доля більше не цікавитиме», — йдеться в заяві керівника НСЖУ, переданій учора в «Україну молоду».

«Блік» надії

«Блік» надії

Учора близько 14–ї години журналісти «Газети по–київськи» вперше зустрілися з новим редактором Олексієм Газубеєм. Раніше він керував виданням «Блік», яке нещодавно закрилося. А вранці з колективом «Газети» попрощався незмінний декілька років поспіль керівник Сергій Тихий. Нагадаємо, саме його акціонери «ГПК» устами олігарха Ігоря Коломойського звинуватили у всіх проблемах, що випали на долю видання. Зокрема, в небажанні поставити колектив вище за власні амбіції й піти з посади, на якій, за словами власника видання, екс–редактор не впорався з поставленими перед ним завданнями. У розмові з «УМ» журналісти газети розповіли, що Тихий висловив сумніви у перспективах видання з нинішніми власниками й пообіцяв запропонувати роботу колективу редакції у власних нових проектах.

«Наші люди на таксі в булочну не їздять»

«Наші люди на таксі в булочну не їздять»

Усього кілька місяців не дожив до свого 90–річчя наш земляк, відомий у світі кіносценарист Яків Костюковський, який народився в місті Золотоноша 23 серпня 1921 року. Він помер 11 квітня у Москві. За словами його дочки Інни, Яків Аронович відчув себе погано кілька днів тому і його терміново госпіталізували до Боткінської лікарні. Причиною смерті талановитого драматурга став обширний інфаркт.

Стояння за храм

Стояння за храм

Учора близько 11–ї ранку подвір’я Донецького апеляційного адміністративного суду заполонили кількасот представників духовенства та миряни Донецької єпархії Української Православної церкви (Київського патріархату). Вони прийшли, аби висловити підтримку церкві Вознесіння Господнього, що в селі Кам’янка Тельманівського району на Донеччині. Місяць тому представники донецької Феміди відсудили її у сільської церковної громади КП на користь Московського патріархату.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики