«Регіони» проти «обкурених холуїв»

13.04.2011

Узагалі не згадувати в засобах масової інформації народного депутата від Партії регіонів Яна Табачника закликає Ігор Лубченко — голова Національної спілки журналістів України. «І я закликаю своїх колег оголосити бойкот пану Табачнику... Журналістів, переконаний, його доля більше не цікавитиме», — йдеться в заяві керівника НСЖУ, переданій учора в «Україну молоду».

Таку відсіч очільник головної журналістської організації України дає нардепові–акордеоністу, який останнім часом виступає також у ролі телеведучого, з огляду на висловлювання Яна Табачника у своїй програмі «Честь маю запросити» на каналі КРТ (ефір — 9 квітня). Тоді Табачник–акордеоніст, розмовляючи душа в душу з гостею — радником Президента Ганною Герман — заявив: «Журналісти — це холуї, що обслуговують своїх хазяїв. Я це прекрасно знаю. 85% журналістів у цій країні займаються цим».

Пані Герман — сама фактична журналістка — не заперечила «хазяїнові програми», а просто порадила «сприймати це простіше». Натомість Герман зажадала, аби журналісти пройшли люстрацію і задекларували свої видатки — так, як це «робиться в Польщі».

«Хто з журналістів має пройти люстрацію? Ті, хто працював свого часу у компартійній пресі? Так серед діючих творчих працівників ЗМІ їх майже не залишилося. Чи хочуть вимити з журналістського середовища тих, хто трудився у період помаранчевої влади? за президентства Кучми?» — обурюється голова НСЖУ Ігор Лубченко.

Справді, кому–кому обвинувачувати журналістів у «холуйстві», але не Герман і Табачнику. Тим більше, що, скажімо, колеги з Польщі вже зловили пані Ганну на брехні: у Польщі немає обов’язкового декларування видатків для працівників мас–медіа. Що цікаво: сама Ганна Герман, подаючи декларацію про доходи за 2010 рік і вказавши 164 198 грн. сукупного доходу, чомусь забула згадати про «подарований» їй годинник марки Franck Muller вартістю 466 тис. грн., а також свої діамантові годинники. Хоч і обіцяла в інтерв’ю «Українській правді» вписати їх у декларацію.

Показово, що ініціативу змусити журналістів декларувати доходи підтримала й інша «регіоналка» з медійних кіл — Олена Бондаренко заявила про це в ефірі телеканалу «Донбас».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Днями побачили світ висновки Держдепартаменту США щодо України. У щорічній доповіді йдеться про регрес у дотриманні прав людини та, зокрема, про обмеження свободи слова й зборів в Україні Януковича.

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесниченко відреагував «у стилі Табачника»: «Схоже, автори доповіді чи обнюхалися нафталіну, чи накурилися. Я можу лише розвести руками й сказати, що це абсолютно неправдивий документ».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>