Батьки перемогли чиновників

Батьки перемогли чиновників

Оганізованою громадою, навіть при нашій недорозвиненій демократії, таки можна добитися правди. У Макіївці громадяни відстояли у місцевого чиновництва україномовну школу №44. На допомогу батьківському комітету школи у скрутний час прийшли громадські й політичні організації — обласні осередки товариства «Просвіта», КУНу, «Нашої України», «Фронту змін», «Батьківщини». Важливу роль у позитивному вирішенні складного питання відіграв особисто голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко, який зі своїми однопартійцями, народними депутатами Лілією Григорович, Андрієм Парубієм та Зіновієм Шкутяком нещодавно приїздив до Донецька й Макіївки.

Свобода втікає в небо

Свобода втікає в небо

Після того, як колектив «Газети по–київськи» заявив про проблеми з виходом видання в друк, власники не лише не виплатили людям заробітну плату за кілька місяців, а й відімкнули в редакції стаціонарні засоби зв’язку. Саме невирішеність ситуації і небажання інвесторів шукати компроміс iз колективом змусили журналістів вдатися до більш жорстких кроків, зробивши акцію протесту публічною. «Нам обіцяли зустріч з інвесторами, утім на зв’язок так ніхто і не вийшов. Тому нині люди вийшли під адміністрацію Президента з гаслом «Вільному Києву — вільну газету». Ми вимагаємо від Віктора Януковича як гаранта Конституції забезпечити право на свободу слова. Адже нині вже не є таємницею, що проблеми почалися після критичної публікації про спілкування глави держави в прямому ефірі з народом 25 лютого, — зазначила у коментарі «УМ» заступник головного редактора Лариса Бінько. — Ми запустили на повітряних кульках «Газету по–київськи» в небо над столицею — як символ свободи, який знищують».

Живемо за сонцем

Живемо за сонцем

О 3–й годині ночі 27 березня стрілки годинника слід перевести на одну годину вперед. Психологи запевняють: для більшості людей перехід на літній час буде не таким важким, як на зимовий. Адже світловий день довшає, ніч коротшає, та й, зрештою, за вікном уже весна. Та все ж близько 10–15 відсотків населення може сприйняти необхідність перелаштуватися на новий час хворобливо. Проте, запевняють фахівці, вже через 2–3 дні організм людини призвичаюється до змін і стан здоров’я нормалізується.

Більше, ніж година

Більше, ніж година

Цьогорічна акція «Година Землі» традиційно присвячена боротьбі зі зміною клімату. Готовність долучитися до неї підтвердили 3800 міст з усіх куточків світу. Серед них і 25 українських: Кривий Ріг, Рівне, Черкаси, Донецьк, Сімферополь, Чернівці, Полтава, Севастополь, Дніпродзержинськ тощо.

Митні пристрасті

Митні пристрасті

Спецпідрозділ столичних силовиків скерували до Львова для затримання першого заступника голови Львівської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Петра Колодія. Причина — розборки в контрабандному секторі на львівській митниці. Інформацію про можливий візит «людей у чорному» до журналістів донесла «свободівка» Ірина Сех, посилаючись на джерело «свободівців» серед правоохоронців. За словами депутатки облради, це пов’язано з подіями на митниці. «Очікуємо затримання у суботу–неділю, можливо, не на робочому місці, також можуть бути провокації з підкиданням наркотиків або хабарів. Це контрнаступ митної мафії, яку ми викрили», — вважає Сех.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Є предстоятель!

Є предстоятель!

На четвертий день роботи Синоду Української греко–католицької церкви єпископи зробили свій вибір — обрали наступника Любомира Гузара. Цю інформацію вчора пообіді повідомила релігійно–інформаційна служба України. Щоправда, до офіційного підтвер­дження кандидатури Ватиканом та визнання Папою Римським легітимності виборчої процедури особу нового глави УГКЦ не розголошують.

Всі статті рубрики