НОВИНИ ПЛЮС

25.03.2011

Мітинг учасників автопробігу в Києві

Дві колони автомобілістів, які кілька днів тому вирушили зі Сходу та Заходу до столиці, протестуючи проти свавілля влади в усіх сферах життя українців, сьогодні о 12:30, об‘єднавшись, мають провести мітинг біля Українського дому. Нагадаємо, всеукраїнська акція під гаслом «Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам», організована Асамблеєю громадських організацій малого та середнього бізнесу, об’єднала підприємців, учителів, медиків, шахтарів тощо. Після ухвалення на Європейській площі резолюції з вимогами до влади, учасники автопробігу передадуть вимоги в адміністрацію Президента.

Затримали підозрюваного у вбивстві судді

За підозрою у вбивстві судді Шевченківського районного суду Сергія Зубкова, якого днями знайшли мертвим iз ножовими й кульовими пораненнями, затримали мешканця столиці. Як повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, мотивом злочину могла бути помста, адже Зубков займався справою відчуження майна (а саме — житла) підозрюваного, а в помешканні киянина міліція знайшла такі самi набої, якими було вбито суддю. Міністр додав, що наразі вживають заходи iз затримання ще двох спільників.

Замовника убивства директора супермаркету екстрадiювали в Україну

Людину, яка замовила й оплатила вбивство керівника столичного супермаркету 4room, Україні передала Російська Федерація, де переховувався розшукуваний українськими правоохоронцями чоловік. Як повідомив глава МВС Анатолій Могильов, замовником є громадянин Вірменії, якому українська Феміда вже обрала міру запобіжного заходу — утримання під вартою.

Нагадаємо, директора магазину та двох працівників спецпідрозділу «Титан», які його охороняли, вбили у жовтні 2009 року посеред білого дня.

Стіна вбила людину

У київському готелі «Козацький», що на вулиці Михайлівській, 1/3, вчора обвалилася стіна, внаслідок чого загинула одна людина — чоловік віком близько 30 років, який ішов тротуаром повз будинок. Як повідомляє прес–служба МНС, фрагмент цегляної стіни недіючого балкона на 9–му поверсі «Козацького» впав просто на пішохідну зону, приблизна площа руйнування — 2 квадратних метри. Причини надзвичайної події з’ясовують фахівці.

Україна відсудила в росіян нафтопровід

Рішення про повернення у державну власність 1 433 кілометрів нафтопродуктопроводів «Самара — Західний напрям» ухвалив Господарський суд Рівненської області, задовольнивши позов Генпрокуратури. Таким чином, Феміда встановила, що свого часу їх незаконно передали у власність компаніям, за якими стоїть російська фірма «Транснафтопродукт».

І знову сніг

За прогнозами синоптиків Українського гідрометеоцентру, найближчим часом в Україні очікується зниження температури повітря, а також опади у вигляді мокрого снігу. Середня температура повітря становитиме від 1 градуса морозу до +4 градусів уночі та до +8 удень. Зокрема, у столиці сьогодні прогнозують до 6 градусів тепла вдень і мокрий сніг. Найтепліше буде в південних регіонах країни — від 0 до 5 градусів тепла вночі та до +11 вдень.

Одеса без тепла

У ніч на четвер дочірня компанія «Газ України» відімкнула від теплопостачання усі будинки міста. У самій компанії такі дії пояснюють багатомільйонною заборгованістю. Водночас підтвердив цей факт і виконуючий обов’язки віце–мера Одеси Микола Рубля, який пояснив дії ДК 200–мільйонною заборгованістю мешканців перед тепловиками. У свою чергу, представники «Газ України» відзначили, що місто вцілому розраховується за спожите тепло вчасно, утім кошти, з незрозумілих причин, не надходять вчасно на рахунки компанії.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>