РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.03.2011

117,3 мільярда доларів

становив загальний зовнішній борг України станом на 1 січня цього року, повідомляє Національний банк. Лише впродовж минулого року ця сума зросла більш ніж на 14 мільярдів доларів, або на 13,5 відсотка, і на кінець грудня борг становив близько 40 відсотків валового внутрішнього продукту. Таким чином, констатують економісти, зростання зовнішнього боргу відбувалося удвічі швидше, ніж приріст ВВП.

 

21,1 мільйона туристів

відвідали нашу державу в минулому році, що на 381 тисячу іноземних гостей більше, ніж у 2009–му. Підбиваючи підсумки туристичного сезону в Україні за минулий рік, заступник голови Державної служби туризму і курортів Дмитро Заруба зазначив, що найбільше до нас приїжджають росіяни, словаки, угорці, білоруси і німці. Найбiльш популярними серед iноземцiв є мiста Київ, Львів і Одеса. Заруба також додав, що цьогоріч кримська влада очікує збільшення кількості відпочивальників на 30 відсотків у зв’язку з нестабільною політичною ситуацією в Єгипті.

 

1,1 мільйона безплатних держактів

на право власності на землю видано в Україні станом на березень цього року, що становить 35 відсотків від загальної кількості зареєстрованих заявок на земельний пай. Як інформує Держземагентство, на сьогодні кількість охочих отримати від держави наділ перевищила 3 мільйони осіб. Найбільше заяв написали на Прикарпатті, у Київській, Львівській, Житомирській і Вінницькій областях. Найповільніше акти оформляють у Тернопільській, Харківській областях та на Закарпатті.

 

1 тисячу оригамі

виготовили студенти Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, які вивчають японську мову, на підтримку постраждалих від землетрусу в Японії. За інформацією прес–служби ВНЗ, на роботу молодь витратила дев’ять годин, а ініціатором виступила кафедра практики мовлення факультету іноземних мов. Студенти також висловили сподівання, що важкі часи для Країни Схiдного Сонця скоро закінчаться, i передали свої співчуття надзвичайному та повноважному послу Японії в Україні Ідзаві Тадаші.

 

94 відсотки озимих

— у хорошому та задовільному стані, запевняють у Міністерстві аграрної політики та продовольства, тоді як минулого року ця цифра не перевищувала 90%. У відомстві також додають, що з 8,1 мільйона гектарів озимих зернових культур на площі майже 4 мільйони гектарів (48% озимих) проведено підживлення (торiк такі роботи було виконано лише на 2 мільйонах гектарів).

 

52,6 відсотка харків’ян

та мешканців області не довіряють голові облдержадміністрації Михайлу Добкіну. Згідно з результатами опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, за рік роботи «губернатора» майже 52% жителів регіону дійшли думки, що з моменту призначення Добкіна соціально–економічна ситуація погіршилася. Навпаки вважають лише 12,5% опитаних. Майже 50% хочуть, аби виконавча влада зосередилася на вирішеннi проблеми зростання тарифів на послуги ЖКГ. Ще майже стільки ж опитаних зазначили, що першочерговим завданням має бути боротьба з безробіттям.

 

29 відсотків українців

однозначно взяли б участь у виборах до Верховної Ради, якби вони відбулися у березні. При цьому ще 36% наших співвітчизників, швидше, прийшли б на виборчі дільниці, ніж не прийшли, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». Значно активніше відгукнулися б громадяни, якби треба було обирати Президента: тоді б на дільниці обов’язково прийшли 32%, ще 37% — швидше взяли б у них участь, ніж не взяли б.

 

12 відсотків поляків

оцінюють взіємовідносини своєї держави з Росією як добрі, тоді як iще у травні минулого року так вважали 29% наших сусідів, свідчать результати опитування, проведеного компанією CBOS. Фахівці дослідили, що поляки почали краще ставитися до РФ після реакції російської сторони, яка заявила про повну відкритість у розслідуванні авiакатастрофи пiд Смоленськом, в якій загинули представники польської еліти. Водночас представлений владою Росії звіт про розслідування, у якому всю вину за падіння президентського літака переклали на польських пілотів, 73% поляків оцінили негативно. 43% вважають стосунки з РФ «середніми», 42% — «поганими».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>